Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán és vendégei Békés megyében adtak jótékonysági koncertet

Mága Zoltán és vendégei Békés megyében adtak jótékonysági koncertet
A Szeretlek Békés megye programsorozat keretein belül Mága Zoltán és sztárvendégeinek jótékonysági koncertjére invitálták az érdeklődőket május 21-én 18 órától a megyeszékhelyen található Evangélikus nagytemplomban.
Nem csalódott, aki pénteken részt vett az Evangélikus nagytemplomban megrendezésre került koncerten, amely Szeretlek Békés megye programsorozat harmadik nagy állomása. A koncert, amely a nagycsaládosok és nevelőszülők problémáin kívánt enyhíteni, közel háromezer vendéget vonzott. "Nagyon boldog vagyok, hogy Békés megye legnagyobb, legszebb evangélikus templomában, ezen a csodálatos helyen játszhatok május 21–én este. Örülök, hogy egy ilyen fantasztikus környezetben, az Evangélikus Nagytemplomban találkozhatom Békés megye lakosságával"-nyilatkozta Mága Zoltán a koncert előtt.

Mága Zoltán és az Angyalok
Még több kép a rendezvényről: ITT !

A május 21-i rendezvény békés megyei önkormányzattal együttműködve valósult meg. Az est fővédnöke  Békés Megye Elnöke, Domokos László volt, aki  köszöntőbeszédében kiemelte:„A gyermekek világa tiszta, őszinte, ártatlan. Tegyük jobbá az életüket, a jövőjüket!" Herczeg Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka, Kondor Péter evangélikus esperes úr is megszólalt az este során:"Hagyjuk, hogy megérintsen bennünket a pünkösdi lélek. Az ember annyit ér, amennyit ad. Kívánom, hogy mindenki gazdagabb lélekkel térjen haza ezen az estén."

Domokos László,

A Szeretlek Békés megye programsorozat harmadik állomásán Domokos László,

a Békés Megyei Önkormányzat elnöke mondott köszöntő beszédet


Mága Zoltán hegedűművész 2009-ben indított 100 templomi koncertsorozatának  harminchetedik koncertjét láthatta a közönség péntek este, olyan kiváló előadók közreműködésével, mint Pándy Piroska, az Operaház énekese, valamint Sziliné Gál Laura operaénekes, de természetesen az Angyalok sem hiányozhattak.  A hegedűvirtuóz repertoárjából nem hiányozhattak Bach és Mozart klasszikus zenéi, Erkel Ferenc Bánk bánja, a Schindler listája című film betétdala, de a Kálmán Imre Csárdáskirálynőjének gyönyörű dallamaival is meglepte a templom hallgatóságát. A hálás közönség a csodálatos dallamokat hatalmas tapsviharral jutalmazta.

A hegedűművész koncertjének célja, hogy segítséget nyújtson a hátrányos helyzetű családoknak

Még több kép a rendezvényről: ITT !


A koncert után az adományozásé volt a főszerep. A nagycsaládosok, valamint a nevelőszülők számára rendezett jótékonysági hangversennyel a Békés Megyei Önkormányzatnak az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet a nagycsaládok, nevelőszülők nehéz helyzetére, egy olyan problémára, mely az egész társadalmat érinti. Békés megyében 21 nagycsaládos egyesület működik, melyek regionális irányító szerepét a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza látja el a Dél-Alföldön. A Békés megyei nevelőszülői hálózat kiépítését a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ vállalta magára.  A rendezvényen befolyt összeget a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ, a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza, valamint a megye kisebb nagycsaládos egyesületeinek ajánlották fel a szervezők.

-kt-