Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán hegedű virtuóz 50. jubileumi jótékonysági koncertje a Szent István Bazilikában!

Mága Zoltán hegedű virtuóz 50. jubileumi jótékonysági koncertje a Szent István Bazilikában!
A Szent István Bazilikában indult útjára még 2009-ben Mága Zoltán egyedülálló 100 templomi jótékonysági koncertsorozata Magyarországon, az összefogás jegyében. Szeptember 16-án "korona" kerül a misszióra!

A Szent István Bazilikában indította útjára a kezdeményezést, s most az 50. állomáshoz értünk.. Az indulást Erdő Péter Esztergom-budapesti érsek-bíboros Úr, Magyarország prímása tisztelte meg jelenlétével.

A Szent István Bazilikában indult útjára 2009-ben Mága Zoltán egyedülálló 100 templomi jótékonysági koncertsorozata egy hatalmas összefogás megvalósításának jegyében. A nemes cél az, hogy sok-sok hátrányos helyzetű, reménytelen sorsú embernek, nagycsaládosnak, ifjú tehetségnek, beteg gyermeknek, szép korúnak, kórházaknak, iskoláknak segítő kezet nyújtson Mága Zoltán világhírű hegedűvirtuózunk.

A Szent István Bazilikában indította útjára a kezdeményezést, s most az 50. állomáshoz közeledünk... Az indulást Erdő Péter Esztergom-budapesti érsek-bíboros Úr, Magyarország prímása tisztelte meg jelenlétével. A többezres közönség állva tapsolt a Bazilikában, s további sok-sok ezer ember élhette át a felemelő pillanatokat hazánk településein, valamint a falvak templomaiban. A templom - Isten háza, ahol minden ember egyenlő, ahol minden lélek ugyanolyan fontos! Itt otthonra lel a szív, magasztos hangulatban megnyílik a lélek. Eggyé válnak, közösséggé válnak a jelenlévők. Megszűnik minden baj és bánat, egy kis időre csodálatos béke költözik a Földre. A zene, a templomi zene még tovább visz, szinte egyenesen a mennybe, s egy kicsit úgy érezhetjük, hogy megérkeztünk, otthon vagyunk, minden terhet letettünk. Ezt szeretné adni nekünk Mága Zoltán!


Mága Zoltán a 2010. évi rendkívüli, súlyos áradások következményeinek enyhítésére nemzeti összefogást kezdeményezett a természeti károk gyors, hatékony és szakszerű felszámolása céljából. Jótékonysági koncertet adott az árvízkárosultak javára a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat keretében. Nem mehetünk el szó nélkül a szerencsétlen sorsú embertársaink mellett! Nem lehetünk közönyösek sorsuk iránt! Mága Zoltán világhírű hegedővirtuózunk szívügyének tekintette, hogy felhívja művésztársai és a politikusok, közéleti személyiségek, s minden jóérzésű ember figyelmét arra, hogy segítsenek, mert az özönvíz, a katasztrófa nem válogat, bárkit bármikor elérhet.

 

Az indulást Erdő Péter Esztergom-budapesti érsek-bíboros Úr, Magyarország prímása tisztelte meg jelenlétével. 100 templomi koncertsorozat Mága Zoltánnal!

A csodálatos kezdeményezés keretében játszott az Egri Bazilikában, a Szolnoki Belvárosi Katolikus Templomban, a Szegedi Dómban, a Debreceni Református Nagytemplomban, a Kalocsai Székesegyházban és a Békéscsabai Evangélikus Nagytemplomban. Missziója idén már az országhatáron túlra is eljutott! Közel 100 millió forint értékű adományt sikerült átnyújtani a bajba jutott, magyar honfitársak megsegítésére. S adni csodálatos, adni - gyönyörűség, adni szent életcél!


A kérés meghallgatásra talált, a lelkek és szívek kinyíltak, s egy igazi, nemzeti összefogás valósult meg Magyarországon, így Mága Zoltán missziója elérte célját, s megszilárdult a hitünk, hogy soha nem vagyunk egyedül, mindig jön egy segítő kéz, amikor arra nagy szükség van...S most jött el az idő arra, hogy ez a misszió a csúcspontjára érkezzen! A jubileumi, 50. hangversenynek ismét a Szent István Bazilika ad otthont. A jótékonysági koncert fővédnöke: Tarlós István, a FIDESZ Fővárosi Frakciójának Vezetője, Budapest főpolgármester jelölt.


„Az idei rendkívüli áradások kárának enyhítésére, gyors és szakszerű felszámolása érdekében, a szenvedő emberek megsegítésére nemzeti összefogást kezdeményeztem a zene segítségével. A zene híd az emberek lelkek között! A 100 templomi koncert sorozaton belül több jótékonysági koncertet is adtam az árvízkárosultak javára.


Arra kértem és továbbra is kérem a művésztársaimat, a politikusokat, a közéleti személyiségeket és minden jóérzésű embert, hogy ne hagyják magukra ezeket a szerencsétlen sorsú embereket, katasztrófájukat ne tetézzék közönyösséggel, mert az özönvíz sem faji, sem vallási meggyőződés szerint válogat. Bárkit és bármikor elérhet hasonló tragédia sajnos.


Ez a koncert nemcsak értük szól, hanem a szolgálat-teljesítés közben hősi halált halt, Radovic Dusán rendőrfőhadnagynak és családjának, valamint az augusztus 23-i afganisztáni támadásban hősi halált halt magyar katonának, Pappné Ábrahám Judit hadnagynak, valamint a támadásban életveszélyesen megsérült, és a budapesti Honvédkórházban elhunyt Kolozsvári György hadnagynak és családjának! A zene nem magyarul, angolul, németül, szlovákul szól, a zene minden nyelven egyszerre szól közvetlenül a szívekhez! A zenét mindenki érti azonnal! Nincsenek nyelvi korlátok! A zene által megvalósítható a legmagasabb szintű összefogás! Legyen a zene a közvetítőnk, a nagykövetünk!

 

A koncert időpontja: 2010. szeptember 16. csütörtök, 19.30 óra
„Minden alkalommal, amikor önzetlenül adunk,
Számunkra is tágabbá válok a világ."
(Stephanie Dowrick)

Az 50. jubileumi jótékonyság templomi koncert időpontja: 2010. szeptember 16. csütörtök, 19.30 óra, Helyszíne: Szent István Bazilika


Az 50. jubileumi jótékonyság templomi koncert időpontja: 2010. szeptember 16. csütörtök, 19.30 óra, Helyszíne: Szent István Bazilika

-dr.Safárik Gabriella-