Hírek - Mága Zoltán

A gyermekek és az egészség a legfontosabbak a világon!-interjú Mága Zoltán hegedűművésszel

A gyermekek és az egészség a legfontosabbak a világon!-interjú Mága Zoltán hegedűművésszel
Mága Zoltán a Csillag születik sztárjaival, Ádok Zolival, Horváth Tamással és Varga Viktorral április 2-án egy hatalmas csokitojást ajándékozott  a Madarász utcai Gyermekkórház betegeinek.

Mága Zoltán

Mága Zoltán a Csillag születik sztárjaival, Ádok Zolival, Horváth Tamással és Varga Viktorral a kórház felé menet

- Honnan jött az ötlet?
- Már hosszú ideje együtt dolgozunk a Heim Pál Kórházzal és a Madarász Utcai Gyermekklinikával, valamint Dr. Kemény Jánossal a Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnökével. Nem ez volt az első közös jótékonysági akciónk tehát. Szerettem volna örömet szerezni azoknak a gyermekeknek és szüleiknek, akik a Húsvéti ünnepeket nem tudják családi körben tölteni, hiszen betegség miatt a kórházban kénytelenek ezt megtenni.

Mága Zoltán hegedűmávész

Mága Zoltán hegedűművész a húsvéti csoki mellé CD-t is ajándékozott a gyerekeknek és szüleiknek

- Mit ajándékozott a kórház lakóinak?
- A hatalmas tojás Olaszországból, Cremonából érkezett, több mint 10 kilogrammot nyomott. Ezt fölvágtuk és mindenki megkóstolhatta, de emellett külön csokinyuszikat is osztottunk a gyerekeknek, szüleiknek pedig CD-ket hoztam, amiket a kisfiam osztott szét közöttük. Mindezt azért, mert híve vagyok annak, hogy a zenének gyógyító hatása van. Bízom benne, hogy a zeném vigaszt és gyógyulást hoz majd a bent lévőknek és családjaiknak.

Mága Zoltán

A hatalmas tojást Olaszországból, Cremonából hozatta Mága Zoltán

- Hogyan értékeli így utólag az akciót?
- Sikeres volt, nagyon boldog vagyok, hogy ismét örömet tudtam szerezni, ebben a kis időben  legalább amíg ott voltunk mosolyt tudtunk varázsolni a kisgyermekek arcára és láttam, hogy a szülők is örültek neki, hogy meglátogattuk őket.  A kisfiam is velem jött és nagyon örült, hogy ő is adhatott. Kérdezte tőlem, hogy miért vannak itt a gyerekek? Mondtam neki, hogy betegek, de hamarosan ők is haza fognak menni. Örült neki és mondta a gyerekeknek, hogy gyógyuljanak meg minél előbb! Jó volt ott lenni és látni a gyerekek mosolyát. Mert ennél fontosabb dolog úgy gondolom nincs a világon. A gyermekek és az egészség a legfontosabb!

Mága Zoltán

Mága Zoltán kisfia szívesen osztogatta a csokoládét

Csatlakoztak az akcióhoz a Csillag Születik sztárjai is, akik szintén nagyon kedvesek voltak a gyerekekkel és lelkesen osztogatták a csokoládé nyuszikat. Jött velünk továbbá egy nyuszi bácsi is, akinek nagyon nagy sikere volt a gyerekek körében. Ezen a napon ígéretet tettem nekik, hogy hamarosan Budapesten a Mátyás templomban a 100 Templomi Koncert sorozatom keretén belül egy jótékonysági koncertet szervezünk, amelynek teljes bevételét a Madarász Utcai Gyermekkórház javára fordítjuk.

Fotó: Lékó Tamás


MCOnet-Kovács Tünde