Hírek - 100 Templomi koncert

A gyermekek mosolya a legfontosabb a világon

A gyermekek mosolya a legfontosabb a világon

 

 

A 100 templomi koncert sorozat 80. állomásához érkezett szombat este, a koncertnek Európa egyik legszebb katolikus temploma, a Budavári Mátyás-templom adott otthont. Az est bevételét a Madarász utcai Gyermekkórház javára ajánlották fel.

- Már hosszú ideje együtt dolgozunk a Heim Pál Kórházzal és a Madarász Utcai Gyermekklinikával, valamint Dr. Kemény Jánossal a Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnökével. Nem ez volt az első közös jótékonysági akciónk, már több alkalommal lehetőségem nyílt segíteni nekik. Nagyon fontosnak tartom, hogy más kórházak mellett a Madarász utcai Gyermekklinikát is támogathatom, és ezáltal olyan nélkülözhetetlen orvosi műszereket vásárolhatnak, melyek hozzájárulnak a beteg gyermekek gyógyulásához – mondta Mága Zoltán, akit rendkívül meghatott, hogy a Mátyás-templom zsúfolásig megtelt a koncert idejére.

 

A Mátyás-templom zsúfolásig megtelt

 

Az est sikeréhez Vadász Dániel, Fischl Mónika, Szegedi Csaba és Heiter Melinda, a Budapesti Operettszínház kiváló művészei járultak hozzá.

A művészeket a Váci Szimfonikus Zenekar kísérte, akik nem először tettek tanúbizonyságot önzetlen segítő szándékukról, hiszen több alkalommal vettek már részt Mága Zoltán jótékonysági koncertjein.

 

Szegedi Csaba, Heiter Melinda, Fischl Mónika és Vadász Dániel - az est sztárvendégei

 

 

A hegedűművész a koncerten jelentette be, hogy Magyarország, sőt Európa egyik legnagyobb díjára jelölték: a Prima Primissimára, melyet a Nobel-díjhoz és az Oscarhoz lehetne leginkább hasonlítani.

- Szeretnék köszönetet mondani a magyar zeneértő, zeneszerető közönségemnek, hiszen nélkülük nem jelöltek volna a díjra. Külön szeretném kiemelni Demján Sándor urat, a díj alapítóját, és Csányi Sándor urat a Prima Primissima bizottságának kuratóriumi elnökét, hiszen nekik köszönhetően immár kilencedik éve részesülnek elismerésben a magyar tudomány, kultúra és művészet legjelesebb képviselői. Mindezek mellett a két nagy mecénás nagymértékben támogatja a rászorulókat és az ifjú tehetségeket is – mondta Mága Zoltán, akinek bejelentésére az emberek felálltak, és szűnni nem akaró tapssal fejezték ki tetszésüket. A hegedűművész elérzékenyült a látványtól, az emberek szeretetétől, és attól, hogy ennyire örülnek a sikerének.

 

 

 

Európa egyik legszebb katolikus temploma

 

Az est teljes bevételét, a jószándékú magyar emberek adományait – melynek összegyűjtésében a művészek segítettek – a helyszínen átadták Dr. Kemény Jánosnak, a Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnökének, aki a helyszínen egy emléktáblával, majd egy nagyon szívhez szóló levéllel köszönte meg Mága Zoltán önzetlen segítségét.

 

Dr. Kemény János egy emléktáblát adott át Mága Zoltán részére

 

- Nagyon jól estek Dr. Kemény János szavai, és a levél, melyet a koncertet követően juttatott el részemre. Az emléktábla kiemelt helyre került az irodámban, és minden alkalommal, amikor rápillantok, öröm tölt el, hiszen újra segíthettem.

 

Tekintse meg a koncertről készült képgalériánkat.

 

-ba-