Hírek - 100 Templomi koncert

A hazafias dalok megdobogtatták a Békés megyei közönség szívét

A hazafias dalok megdobogtatták a Békés megyei közönség szívét
Mága Zoltán és az Angyalok a Szeretlek Békés megye programsorozat keretein belül május 21-én a megyeszékhelyen található Evangélikus nagytemplomban léptek fel. Erről kérdeztük a hegedűvirtuózt.


Mága Zoltán

Közel 4000 ember előtt adott szívhez szóló koncertet Mága Zoltán


- Említette, hogy nagyon jó élmény volt Önnek a békéscsabai koncert. Miért?
- Nagyszerű fogadtatásban részesültünk, és érkezésünkkor meglepetten tapasztaltuk, hogy ásványvízzel és kaláccsal várták a vendégeket. Nagyon jó  érzés volt látni, hogy minden kedves érdeklődőt megvendégeltek, szerintem ez egy fantasztikus gesztus volt a Békés Megyei Önkormányzattól. Amikor beléptem Közép-Európa legnagyobb evangélikus templomába és hegedülni kezdtem, gyönyörű szép akusztikája volt, nagyon jó volt itt játszani.  Igazán nagyszerű érzés volt az is, amikor kiléptem az oltár elé, és láttam, hogy a templom minden egyes része zsúfolásig megtelt. Az esperes úr elmondása szerint közel 4000 ember látogatott el a jótékonysági koncertünkre.

Mága Zoltán és az Angyalok
Még több kép a rendezvényről: ITT !

- A koncerten milyen volt a hangulat?
- A közönséggel való  kapcsolatunk nagyon felszabadult volt. A koncertek elején általában mindenki kicsit feszült, a protokolláris illem szerint viselkedik, és én is visszafogottabb vagyok. De amikor elkezdtünk a közönséggel kommunikálni, nagyon jó hatást váltott ki a hallgatókból és meghatározta az egész koncert hangulatát. Nagy sikerünk volt, többször állva tapsoltak a számok végén. Nagyon hatásos volt a műsor felépítése is, és éreztük, hogy az igazán hazafias dalok dobogtatták meg a vendégek szívét. 

Domokos László,

A Szeretlek Békés megye programsorozat harmadik állomásán Domokos László,

a Békés Megyei Önkormányzat elnöke mondott köszöntő beszédet


- A fellépés után tudott beszélgetni a vendégekkel?
- A koncert végén a helyiek odajöttek hozzám, és ajándékokkal halmoztak el. Sokukkal beszélgettem is, és azt mondták, ez volt életük legszebb koncertje és visszavárnak bennünket Békés megyébe. Mindenki nagyon jól érezte magát és boldog volt, hogy részese lehetett ennek a csodálatos estének. Az esperes úr is megköszönte a koncertet és elmondta, hogy milyen nagy hatással volt az emberekre. Domokos László elnök úrral szintén sokat beszélgettünk, megtudtam, hogy számára is hihetetlen élmény volt. Nagyon örülök, hogy találkozhattam vele, közvetlen és intelligens embernek ismertem meg, aki nagy híve a jótékonykodásnak és odafigyel a békés megyei emberekre.

MCOnet-Kovács Tünde