Hírek - 100 Templomi koncert

A Törökszentmiklósiak érzik: Mága Zoltánnak fontosak a gyökerei

A Törökszentmiklósiak érzik: Mága Zoltánnak fontosak a gyökerei
Mága Zoltán világhírű hegedűvirtuóz már több ízben tiszteletét tette Törökszentmiklóson. Legutóbb a 100 Templomi jótékonysági koncert sorozat keretén belül 2009 december 14-én lépett fel a Katolikus templomban. Erről kérdeztük Dr. Juhász Enikő polgármestert.

- Milyen élmények kötik Mága Zoltánhoz? Mit köszönhetnek neki?

Katolikus templomunkban már többször adott jótékonysági koncertet, és részt vett több intézményünk segítésében. Általa mintegy 230 000 Ft-os segítséget kaphatott a város egyik óvodája. A hegedűvirtuóz számára mindennél fontosabb az adakozás, hiszen neki megadta a sors, hogy átélhesse a gyönyörű érzést: jobb adni, mint kapni.

Törökszentmiklóson megtelt a Katolikus templom

Törökszentmiklóson megtelt a Katolikus templom Mága Zoltán fellépése alatt

- Hogyan jellemezné Mága Zoltán és Törökszentmiklós kapcsolatát?
- Mága Zoltán térségünk szülötte, aki számos alkalommal bizonyította számunkra, mennyire fontosak számára gyökerei. A legnagyobb sikerei között sem  felejtette el indulását, és önzetlenül tér vissza, valahányszor segíteni szükséges. Őszintén büszkék vagyunk arra, hogy ezt a nagyszerű embert a mi vidékünk adhatta Magyarországnak, s a világnak.  Művészi munkájáról, a zenei életben betöltött építő szerepéről, valamint példamutató karitatív tevékenységéről csak elismerően tudunk nyilatkozni.

Mága Zoltán

Mága Zoltán a térség szülötte, aki számos alkalommal bizonyította, mennyire fontosak számára gyökerei

Reméljük, hogy az emberek szeretetével, ami hazatértekor fogadja, mi is viszonozni tudunk számára olyan értékeket, melyet Ő képvisel számunkra: szeretetből építeni hidakat, hogy leomolhassanak az emberek körül épült falak. Próbáljuk az igaz emberi érzésekkel ugyanazt kifejezni, amelyet ő a hangok szárnyain juttat el hozzánk.

Zenéjét hallgatva mindannyian kicsit másabb, talán jobb emberek lehetünk! Isten áldása kísérje őt zenéjében és élete folyamán!

MCOnet-Kovács Tünde