Hírek - Mága Zoltán

Budapest díszpolgára lettem!

Budapest díszpolgára lettem!

Rendkívüli megtiszteltetés ért a mai napon: a főváros szabadság napi ünnepsége keretében Budapest városának kulcsát jelentő Díszpolgári oklevelet vehettem át. Hatalmas megtiszteltetés és felelősség számomra a magyar szabadság napja alkalmából kapott elismerés.

Megtiszteltetés, mert az eddigi legfiatalabbként, elismert és méltán hírnevet szerzett művészek, tudósok és sportolók társaságában kaptam ezt a kimagasló díjat, amely így még nagyobb rangot ad.

Felelősség, mert nem csak budapesti lakosként, hanem Magyarország polgáraként, a főváros megbecsült, kitüntetett tagjaként, méltónak kell maradnom a díszpolgári címhez. Meggyőződésem, hogy tovább kell folytatnom azt a missziót, amelyet az elmúlt évek során elindítottam; karitatív tevékenységeimmel segíteni bajba jutott embertársaimon, közösségeken, ápolnom és védelmeznem a magyar kultúrát, amelynek - mint azt a most kapott díszpolgári címem és Prima Primissima Díjam is bizonyítja - jeles képviselője vagyok.

Méltónak kell maradnom az elismeréshez, hiszen csak olyan ember kapja ezt az elismerést, aki kivívja az emberek, a társadalom tagjainak és a Főváros vezetésének tiszteletét, így az odaítélt díszpolgári címmel szeretnék jelezni, hogy egy kivételesen megbecsült tagot, polgártársat szeretnének kiemelni a több milliós közösségből.

A díszoklevél alapján

„MÁGA ZOLTÁN - Prima Primissima Díjas hegedűművészt Nemzetközi hírű zenei teljesítményéért, kiemelkedő közéleti tevékenységéért, közhasznú jótékonysági kezdeményezéséért érdemelte ki Budapest díszpolgára címet".

Kaptam már díszpolgári címet a közelmúltban szülővárosomtól, Szolnoktól, amely számomra szintén nagyon fontos elismerés, de meggyőződésem, hogy a díjak, rangok, különféle elismerések mit sem érnek, ha nincs mögöttük az emberek valós, igazi, szívből jövő szeretete.

Én hála Istennek, minden nap ezt érzem, hiszen bárhol járok az országban, határainkon túli magyar lakta településeken, tisztelettel és szeretettel, bizalommal fordulnak hozzám az emberek. Ez a szeretet és tisztelet ad erőt ahhoz, hogy hűséges legyek hazámhoz, Magyarországhoz, ezért az általam bejárt öt kontinens bármely országában kapott szeretetet és tiszteletet nem cserélném fel honfitársaim által tanúsított empátiájukért, annak ellenére, hogy számtalan erre vonatkozó, csábító ajánlatot kaptam már.

Budapest díszpolgára lettem!


Köszönöm, hogy a Fővárosi Közgyűlés méltónak talált erre a díjra! Köszönöm Budapest vezetőinek, a fővárosi polgártársaimnak, a magyar népnek a szeretetét, amelyet az elkövetkezendő időszakban rendezendő, a szombati Syma csarnokban útjára indított Hegedűvarázs című, 100 állomásos gálaest-sorozatommal is szeretnék meghálálni.

Bízom benne, hogy minél több tisztelőmmel, a magyar zenei kultúrát ápolni és védeni kívánó rajongómmal találkozhatok majd ezeken a rendezvényeken, és személyesen is köszönetet mondhatok majd nekik is díszpolgári címemért, és kifejezhetem örömömet a jövő év első napjának estéjén, az ötödik Budapesti Újévi Koncertem alkalmával is!

Mága Zoltán


Budapest, 2012. június 19.