Hírek - Mága Zoltán

Budapesti Újévi Koncert 2010 Mága Zoltán és sztárvendégeivel

Budapesti Újévi Koncert 2010 Mága Zoltán és sztárvendégeivel
2009.január 1-e, Papp László Budapest  Sportréna, neves sztárvendégek, 12 ezer néző – az első Újévi Koncert összegzése röviden. Sikerességét az is mutatja, hogy nem csak Magyarországról, hanem 12 országból érkeztek érdeklődők a nagyszabású eseményre. Idén is ünnepelje az Újévet Mága Zoltán hegedűművésszel és sztárvendégeivel! Jegyinformációért kattintson ide!
- Honnan jött a Budapesti Újévi Koncert ötlete?
- Gyerek korom óta járom a világot, és számtalan újévi koncertet adtam már szerte a világban, de Magyarországon nem. Mindig nagy csodálója voltam a Bécsi Újévi Koncertnek, meg szoktam nézni, sőt, játszottam is abban a koncertteremben, amelyből közvetítik az eseményt. Elhatároztam, hogy hazámban meg fogom rendezni a Budapesti Újévi Koncertet, hasonlóan a bécsihez. Innen jött tehát az ötlet, de nem szerettem volna természetesen lekopírozni azt. Már csak azért is, mert a Papp László Arénába teljesen más produkciót kellett terveznünk, mint például a Bécsi Operaházba. Azért is más, mert ide nem csak egy korosztály jön el, hanem mindenkihez szeretnénk szólni.

Kattintson a lejátszásra!
- A sikerre való tekintettel 2010.január 1-én ismét megrendezik. Miben mutatkozik meg ez a sokrétűség az idei évben?
- Ezért választottam például a sztárvendégek körét a lehető legszínesebbre. Meghívtuk többek között Varnus Xavert, hiszen neki is van egy egyéni stílusa, amelyet szerte a világban elismernek. De ott lesz Király Linda is, aki nagy megtiszteltetésnek érezte a felkérést és nagy örömmel vállalta a duettet. Ott lesz még Janza Katalin az Operettszínházból, aki tavaly is fellépett, és most is előad két musicalt. Pándi János, az Operaház szólistája 2009-ben is jelen volt és a nagy sikerre való tekintettel idén is meghívtam. Hosszú évek óta dolgozom Frankó Tünde operaénekessel, itthon és külföldön is, és ezúttal is elfogadta a felkérésemet. Az Operett Színházból Kerényi Miklós Mátét és Szendy Szilviát hívtuk meg mint ifjú tehetségeket. Ott lesz továbbá Ádok Zoli, az Eurovíziós Dalverseny idei magyar képviselője, aki a többek között kislányommal fog egy duettet énekelni, amely igen látványos produkciónak ígérkezik. A koncertet Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operett Színház igazgatója, Kossuth-díjas rendező fogja rendezni, aki tavaly is fantasztikus látványvilággal örvendeztetett meg mindenkit.

Király Linda énekesnő

Király Linda neve is a meghívott sztárvendégek között szerepel


- A koncepcióról, a rendezésről mit lehet tudni?
- 2010.január elsejére egy kicsit más koncepciót állítottunk fel. Lesz természetesen királyi blokk is, ahol nagy tánckarral fogunk fellépni. A közreműködők közözz ott lesz a Szolnoki Kodály Kamara Kórus, és a saját zenekarom, a Primarius Szimfonikus Zenekar is. Az előrejelzésekből az látszik, hogy idén is jó pár országból jönnek érdeklődők, aminek én nagyon örülök, hiszen az a tervem, hogy pár év múlva egy nagy Nemzetközi Újévi Koncert legyen.

Budapesti Újévi Koncert 2010

Idén is ünnepelje az Újévet Mága Zoltán hegedűművésszel!

- A jótékonyság lépten-nyomon megjelenik a munkássága során. Itt is lesz valami hasonló kezdeményezése?
- A tavalyi koncerten a nyugdíjasok részére biztosítottunk 50%-os kedvezménnyel jegyeket,  ez természetesen idén is fenn áll.  Ezen felül 1500 tiszteletjegyet osztunk szét folyamatosan az országban a hátrányos helyzetben lévőknek, hogy lehetőséget adjunk azoknak az embereknek is az Újévi Koncert megtekintésére, akiknek nem állna módjukban megvásárolni a jegyet. Ilyenek többek között a nagycsaládosok, idősek, és a fiatal, tehetséges gyermekek is. Úgy gondolom, hogy fantasztikus produkcióval várunk minden kedves érdeklődőt, a meghívott sztárvendégek és a produkció rendezője úgy vélem, garantálják a sikert.

Jegyinformációért kattintson ide!

MCOnet-Kovács Tünde