Hírek - Mága Zoltán

EMLÉKEZZÜNK ÉS EMLÉKEZTESSÜNK!

EMLÉKEZZÜNK ÉS EMLÉKEZTESSÜNK!


Zsinagógai koncert Mága Zoltánnal

A múltat nem szabad, nem lehet feledni, mert az a gyávaság, vagy gyöngeség jele. Szembe kell vele nézni, még akkor is, ha az fájdalmas, ha szívszorító, mert abból csak erőt meríthetünk a rossz elleni küzdelemhez. Szembenézni bátran, igaz szívvel azért, hogy hitünk és bátorságunk legyen kiállni az igazságtalanságért, a bajba jutott emberekért, azokért, akiket ideológiai alapon próbálnak kirekeszteni, és mint azt a világtörténelem már számtalan esetben megmutatta, megsemmisíteni, kiirtani.

Ezt tanítja nekünk a vészkorszak borzalma, az, hogy milliókat öltek meg származás, vagy bőrszín, vagy egyéb politikai nézetek alapján. Fontos az emlékezés és az emlékeztetés, mert hibáinkból csak okulhatunk, és ha ráeszmélünk cselekedeteink súlyára, vagy olykor az emberi gyalázatra, melyet szégyellnünk kell, akkor egy élhetőbb, egy jobb és szerethetőbb világot építhetünk magunk köré.

Zsinagógai koncert Mága Zoltánnal

Ezért tartom fontosnak, hogy emlékezzünk és emlékeztessünk arra, mi is történt majd 70 évvel ezelőtt a lágerekben, a koncentráción táborokban, a gettókban, falvakban, elkülönített városrészekben, vagy akár a nyílt utcán. Nem engedhetjük, hogy a történelem megismételje önmagát, mert már megtapasztaltuk, hogy az a nézet, amely a suttogó propagandával indult és a kéményekig vezetett, mennyi értéket és szívet veszejtett el, vagy próbálta megölni az élet szépségének reményét...

 

Én azért dolgozom, azért küzdöm, hogy bizonyítsam: Isten fő műve, az Ember, képes tanulni a hibáiból, és képes a Tízparancsolat szerinti felebaráti szeretetre, meg tudja tartani a legfőbb törvényeket. Az elmúlt években teljesítet 100 templomi koncertsorozatommal hidakat építettem országok és emberek között. Bebizonyítottuk, hogy a származás, a vallás, a bőrszín, vagy a társadalmi rang, vagy akár az anyagi jólét alapján nem lehet és nem szabad kirekeszteni senkit, hiszen a baj mindenkit egyformán érhet, és egy adott helyzetben mindenki kerülhet kisebbségbe, és csak az összefogásban és a szeretetben van az igazi erő.

 

Zsinagógai koncert Mága Zoltánnal

Az újabb 100 állomásos misszióm, amely a magyar zenei kultúrát népszerűsíti, ugyanezt a célt szolgálja. Magyarország polgárai pedig nem csak a rendezvényeken való részvételükkel és adományaikkal, hanem szeretetükkel is bebizonyították, hogy függetlenül attól, kiinek milyen a bőrszíne, származása, ha szorgalmasan és becsületesen dolgozik, akkor ugyanolyan eséllyel indulhat az életben, és megbecsült tagja lehet hazánknak, Magyarországnak, amely nem lesz soha többé kirekesztő.

 

Ezért dolgozom, és küzdöm én is Önökkel és kormányunkkal, a demokratikus pártokkal együtt. Ma a főhajtásnak van itt az ideje, gyújtsunk gyertyát azokért, akiknek életét erőszakos módon vették el.

 

Zsinagógai koncert Mága Zoltánnal