Hírek - 100 Templomi koncert

Frankó Tünde: Mindig öröm Mága Zoltánnal együtt zenélni

Frankó Tünde: Mindig öröm Mága Zoltánnal együtt zenélni

Frankó Tünde Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekest, a Magyar Köztársaság Érdemes Művészét is láthatjuk ma este fellépni Mága Zoltán 100 templomi koncertjének záró állomásán.
- Ön is részt vett Mága Zoltán világhírű hegedűművész 50. jubileumi koncertjét a Szent István Bazilikában, valamint az Újévi Koncertjén is. Mióta ismerik egymást a hegedűművésszel?
- Ha jól emlékszem már 10 évre tehető a mi ismeretségünk, barátságunk, egymás iránti tiszteletünk. Nekem mindig egy ünnep, ha vele egy színpadon szerepelhetek. A mérhetetlen embersége, a világ felé való figyelme mindannyiunk számára példaértékű és követendő. Aki olyan helyzetben van, hogy a maga területén a kiszolgáltatott emberek felé, ha egy picit is, de valamit tud tenni, az tanulhat Mága Zoltántól.


Mága Zoltán Újévi koncertjének fináléja - Húzzad csak kivilágos virradatig

- Lehet tudni esetleg, hogy hányszor volt alkalmuk együtt fellépni?
- Nem tudom pontosan, de a jóból sosem elég! Amikor a szakma kapcsán összesodor bennünket az élet, fantasztikus, kimondatlan rezgések találkoznak! Minden művész számára nagyon jó érzés, amikor emberileg is, értékrendjében is biztonságban érzi magát. Mága Zoltán mellett ez mind megadatik, természetesen a szakmaisággal együtt.

- Mi a véleménye a 100 Templomi koncertsorozatról?
- Ez is jól mutatja Mága Zoltán értékeit és a gondolkodását. Hiszen ez nem csak abból áll, hogy ellenszolgáltatás nélkül vállalja a fellépéseket, hanem nagyon komoly időráfordítással is jár. Próbák, utazások, szervezések, ez nagyon sok energiát is felemészt. Viszont biztos vagyok benne, hogy a közönség ezt kimondatlanul is érzékeli és végtelenül hálásak érte. Ezek lélekemelő pillanatok, amikor az ember megérezheti a tiszta önzetlenséget. Öröm ezekben a pillanatokban mellette lenni és ennek a részese lenni.

Frankó Tünde

Frankó Tünde részt vett Mága Zoltán világhírű hegedűművész 50. jubileumi koncertjét a Szent István Bazilikában, valamint az Újévi Koncertjén is

- Mit hallhatunk Öntől a 100.templomi koncerten?
- Fontos tudni, hogy meghatározott kerete van annak, hogy mi hangozhat el egy templomban, illetve a templom előtt. Mivel nagyon sok művész kolléga lép fel ezen az estén, az idő és a kottatár is behatárol, így nagy valószínűséggel egy Laurettát énekelek, és ha a műsor szerkezete megengedi, akkor még egy duettet fogok énekelni vasárnap.

- A közeljövőben hol és miben láthatjuk még Önt?
- Az Operaházban  szerepelek a Carmen előadásban, az évad végén pedig a Pillangókisasszonyban is.  De nem tudhatom, hogy milyen változások lesznek esetleg még a műsorrendben, hiszen a válság minden területet érint és a nehézségekből ki is kell vennünk a részünket. Ezen kívül az Operettszínházban lesz a Cigányszerelem, amelyet 2 évvel ezelőtt a Szegedi Szabadtéri Színpadon mutattak be Béres Attila rendezésében. Az Operettszínház most továbbviszi ezt az előadást, ahol változatlanul Ilona szerepébe fogok bújni.


Marica grófnő - Ringó vállú csengeri violám

Állandó vágyam egyébként, hogy ismét Szegedi kőszínházban énekelhessek, hiszen ott kezdtem pályafutásomat és 5 évig ott voltam a társulat tagja. Nagyon megszerettem a kollégákat és a szegedi közönséget, számtalan emlék fűz oda. Most remény van egy közös munkára, Candonai Franchesca de Rimini címszerepére.Így ismét otthon érezhetem magam Szegeden!MCOnet-Kovács Tünde