Hírek - 100 Templomi koncert

Hatalmas ováció fogadta Mága Zoltánt Székelyudvarhelyen

Hatalmas ováció fogadta Mága Zoltánt Székelyudvarhelyen
Mága Zoltán hegedűvirtuóz erdélyi missziója során Székelyudvarhelyen határtalan szeretettel szembesült, amit többek között zenével és adományokkal hálált meg.

Mága

Mága Zoltán és az Angyalok Székelyudvarhelyen

-    Május 4-én Székelyudvarhelyre érkeztek. Milyennek találták a helyszínt?
-    Látogatásunkat egy városnézéssel kezdtük, és el kell mondjam, hogy mindnyájunknak nagyon tetszett ez a gyönyörű város. A Belvárosi Református templomban nagyon hideg volt, de a több mint ezer ember szeretete hamar felmelegítette. Hatalmas ováció fogadott itt is, egyetlen egy ülőhely sem maradt, rengeteg ember végigállta a koncertünket. Amikor elkezdtem játszani, az embereknek könnyek szöktek a szemébe, fantasztikus élmény volt itt is fellépni.

templom

Az emberek sírva, állva tapsoltak a koncert zeneszámai között

-    A többihez hasonlóan ez is jótékonysági koncert volt?
-    Természetesen. Jómagam az összes erdélyi koncertet karitatív alapon vállaltam, a befolyt adományokról pedig a helyiek döntenek. Székelyudvarhelyen az egyház egy beteg gyermek szemműtétére gyűjtött a koncerten. Az összesen 160 milliós gyógyszeradományból pedig Erdélyben 25 millió forint összegben osztunk szét. Már ki is küldtük a listát több település kórházának egyeztetésre. Amint választottak, mire van szükségük, küldjük is a gyógyszeradományt, amely nagyon nagy segítség azoknak, akiknek nehézséget okoz a gyógyszer kifizetése. A kórházak itt is nehéz helyzetben vannak, reméljük  ezzel a támogatással hozzá tudunk járulni a fennmaradásukhoz.

Mága Zoltán

Mága Zoltán hegedűművész a székelyudvarhelyieknek muzsikál

-    Az emberek hogyan fogadták?
-    Határtalan szeretettel. A koncert után megleptek egy pompás vacsorával is minket, és ismét megkóstolhattuk az erdélyiek ízletes ételeit. Nagyon jól éreztük magunkat, az itteniek igazi vendéglátók, nagyon jó közöttük lenni, szeretnék visszatérni majd ide, amint lehetséges.


MCOnet-Kovács Tünde