Hírek - Mága Zoltán

Hegedűvarázs a Balaton parton

Hegedűvarázs a Balaton parton


Mága Zoltán Hegedűvarázs a Balaton parton

Mága Zoltán 100 állomásos missziójának 6. állomáséhoz ért a balatonszárszói Csukás Színházban a magyar zenei kultúra népszerűsítésért indult Hegedűvarázs gálaest-sorozat keretében.

A szabadtéri színházban több mint három órán át élvezhette a közönség a hegedűvirtuóz és a Budapesti Operettszínház meghívott művészeivel a legnagyobb magyar zeneszerzők kiváló műveiből összeállított előadást.

Mága Zoltán pontosan egy évvel ezelőtt - a népszerű meseíró nevét viselő színház alapítása után alig másfél hónappal -, tartott gálaestet a korábbi kertmozi épületéből átalakított színházban. A Süsü a sárkány, Mirr Murr, Pom Pom és a többi immár klasszikussá vált mesék írója, Csukás István nevét viselő színházban Dorogi Sándor, a település polgármestere meghívására, szervezése keretében került megrendezésre Mága Zoltán és művésztársai koncertje.

 

Mága Zoltán Hegedűvarázs a Balaton parton

A 21 órakor kezdődő gálaest első részében - amely a Hegedűvarázs címmel indult száz állomásos misszió hatodik állomása volt -, fellépett Állami Operaház magánénekese, Pándi Piroska is. A művésznő már több alkalommal részt vett Mága Zoltán jótékonysági koncertjein, és a Budapesti Újévi Koncerten meghívott művészként többek között elénekelte Puccini Tosca című operájából a Tosca imáját.

 

A közönség már a gálaest első száma után állva tapsolt, így a fergeteges hangulat három órán át tartott a balatoni színházban. Hallhattak népszerű operett slágereket, hegedűre írt virtuóz műveket, népdalokat és klasszikus, valamint jazz szerzeményeket is. Az előadás közötti szünetben rajongók százai rohamozták meg a művészt, hogy autogrammot kérjenek, vagy közös fotót készthessenek a jelentős eseményről.

 

Mága Zoltán Hegedűvarázs a Balaton parton

A közönség és gálaest állandó művészének, Berki Artúr zongoraművésznek a meglepetésére a gálaest végén - amikor a 2012-es bárzongorista verseny győztese jazzvariációkat játszott hangszerén -, Mága Zoltán hegedűjével beszállt az improvizációba, majd egy hirtelen ritmusváltással a Happy Birthday című dalt kezdte játszani, hogy köszöntse művésztársát, aki éppen aznap ünnepelte 40. születésnapját.

 

A gálaesten fellépő művészek egy torta kíséretében bementek a színpadra, és a közönség tapsa mellett együtt, közösen köszöntötték azt a fiatal, tehetséges zongoraművészt, aki minden műfajban, stílusban otthon érzi magát, és kiváló művészek, zenészek lemezein közreműködve ápolja és óvja a magyar zenei kultúrát, és segíti Mága Zoltán hasonló céllal indított missziójának sikerességét.

 

Mága Zoltán Hegedűvarázs a Balaton parton

 

 

A Hegedűvarázs legközelebbi előadása újra visszatér a Balatonra, augusztus 3-án Balatonalmádiban találkozhat a közönség Mága Zoltánnal és a Budapesti Operettszínház művészeivel, de még a nyáron Szlovákiába is elviszik a gálaműsort, hogy a határon túli magyarlakta településeken is hirdessék a magyar kultúra egyetemességét, és tovább népszerűsítsék világhírű zeneszerzőink műveit.

 

Mága Zoltán Hegedűvarázs a Balaton parton

Mága Zoltán Hegedűvarázs a Balaton parton

Mága Zoltán Hegedűvarázs a Balaton parton