Hírek - 100 Templomi koncert

Hihetetlenül kedvesek és vendéglátóak az emberek Korondon - interjú Mága Zoltánnal

Hihetetlenül kedvesek és vendéglátóak az emberek Korondon - interjú Mága Zoltánnal
Mága Zoltán hegedűművész Erdélybe látogatott, hogy a 100 Templomi Koncert sorozatot eszméjét határon túlra is kiterjessze.

Mága Zoltán

"Este a templomban egy gyönyörű szép ajándékot kaptam"- Mága Zoltán

-    Május 1-jén Korondon léptek fel. Milyen fogadtatásban volt részük?
-    Korond volt az első állomása a 100 templomi koncert sorozatom erdélyi körútjának, amely a Kárpát-medencében Élő Magyarokért Kiemelten Közhasznú Alapítvány szervezésében valósult meg. Megérkezésünkkor a polgármester és a lakosok fogadtak minket, elhalmoztak ajándékokkal és meg is vendégeltek. Fantasztikus vendéglátók az erdélyi emberek, a konyhájuk is rendkívül ízletes.

Mága Zoltán

Mága Zoltán: "Hihetetlenül jól, teltházas koncertet adtunk"

-    A koncert maga hogyan sikerült?
-    Hihetetlenül jól, teltházas koncertet adtunk. Az emberek állva, könnyes szemmel tapsoltak nekünk, a korondiak szeretete szinte áradt felénk.  Este a templomban a helyi tiszteletestől egy gyönyörű szép ajándékot, egy porcelán keresztet kaptam ajándékba, annak jelképeként, hogy visszavárnak Korondra. A befolyt összeget az egyháznak ajánlottuk fel, és ők döntik majd el, milyen karitatív célra fordítják.

Mága

Öröm volt a Korondon élőknek zenélni

-    Volt ideje az emberekkel beszélgetni?
-    Igen, a koncert után a tiszteletes úr vendégül látott a plébánián és sokat beszélgettünk Erdélyről. Sőt, másnap kimentünk a faluba, hogy szuveníreket vegyünk, de nem kellett vásárolnunk, ugyanis mindenki megajándékozott minket. Mindenhová behívtak, megvendégeltek, és nagyon sokat beszélgettünk a történelemről, hagyományokról, például a székely kapu történetéről. Meglepett minket, hogy a határon túli magyarok mennyit tudnak a történelmünkről.

MCOnet-Kovács Tünde