Hírek - 100 Templomi koncert

Jótékonysági koncert a lébényi templom megmentéséért

Jótékonysági koncert a lébényi templom megmentéséért

Mosonszentmiklóson a katolikus templomban adott jótékonysági koncertet Mága Zoltán július 24-én este. A befolyt adományokat a szomszéd település, Lébény katolikus templomának felújítására ajánlották fel.
A 100 templomi koncert sorozat 87. állomásának eredetileg Lébény gyönyörű középkori katolikus temploma adott volna otthont, és a koncerten összenyűlt adományokat a templom felújítására szerették volna fordítani. Azonban közvetlenül a koncertet megelőző napokban egy ellenőrzés során a templomot életveszélyesnek nyilvánították, így alkalmatlanná vált a koncert megrendezésére. Gőgh Tibor plébános azonban mindenképpen szerette volna, hogy a település lakói részesei lehessenek Mága Zoltán és művésztársai előadásának. A plébános úr rendkívüli kitartásáról mi sem tanúskodik jobban, minthogy végül néhány nap alatt megszervezte, hogy a szomszédos település, Mosonszentmiklós katolikus temploma adjon otthont a rendezvénynek.
A művészeket hatalmas tömeg és rendkívüli szeretet fogadta, a közönség több alkalommal is állva tapsolta meg csodás zenéjüket.
A koncertet követően Mága Zoltánt a lezárt lébényi templomban is köbevezették, így személyesen is megbizonyosodhatott annak állapotáról, és hogy a koncerten összegyűlt adományok nagymértékben segítik Magyarország egyik kiemelkedő építészeti emlékének helyreállítását.