Hírek - 100 Templomi koncert

Jótékonysági koncert Cegléden egy beteg kisfiú gyógyulásáért

Jótékonysági koncert Cegléden egy beteg kisfiú gyógyulásáért
Jótékonysági koncertet adott a Katolikus Templomban Mága Zoltán. A hegedűművész a ceglédi kisfiú, Bende Dávid gyógykezelésére ajánlotta fel a hangverseny bevételét. Az esemény a 100 templomi koncert rendezvénysorozat nyolcadik állomása volt.
A hangverseny előtt László Mária újságíró, szövegíró köszöntötte verssel a megjelenteket. Ezt követte Mága Zoltán és két fiatal hegedűművész, vagyis az angyalok hangversenye. Minden alkalommal, amikor önzetlenül adunk, tágasabbá válik a világ. Ezzel a mottóval indította útjára Mága Zoltán a 100 templomi koncert sorozatot. Célja, hogy minden alkalommal rászorulókat, nagycsaládosokat, vagy kórházakat támogasson. A ceglédi hangverseny bevételét Bende Dávid gyógykezelésére ajánlotta fel. A hegedűművész elmondta: nagyon nehéz feladat eldönteni, mikor kinek segítsen.
MÁGA ZOLTÁN: Nagyon nehéz mérlegelni, nagyon sok levelet kapunk heti több száz levél érkezik az irodánkba, sokszor, amikor olvasom ezeket könnyek jönnek a szememből és például ebben az esetben is Bende Tibor nagyon sok alkalommal felvette velünk a kapcsolatot és elolvastam a levelet és azt mondtam, hogy ezt mindenféleképpen támogatnunk kell A hegedűművész elmondta: nagyon szeretné, ha művésztársai, mecénások összefognának és segítenének. Hisz semmivel sem összehasonlítható érzés, amikor hozzá tudnak járulni, mondjuk egy beteg kisgyermek gyógyulásához.
MÁGA ZOLTÁN: Nekünk jól esik, hogy ha egy beteg gyermeknek segítünk és utána írnak nekünk, megköszönik és most már jobb az állapota, az ember ilyenkor nagyon boldog. Mága Zoltán még további 90 állomáson ad jótékonysági koncertet. A sorozat egyik állomása például december 1-én a Szegedi Dóm lesz.