Hírek - Mága Zoltán

Koncert Adonyban a szívműtétre váró kisfiúért

Koncert Adonyban a szívműtétre váró kisfiúért
Mága Zoltán meghatottan mesélt arról a szívszorító helyzetről, amellyel a napokban találkozott. A hegedűművész könnyei is kicsordultak Magyar Lacika történetén, s ezúttal buzdít mindenkit, hogy segítsen, hogy majd ha szükséges, neki is segítsenek.
- Hamarosan különleges jótékonysági koncertre készül Adonyban, ami egy szívbeteg kisfiúhoz Magyar Lacikához köthető. Miért áll ez a fellépés különösen közel a szívéhez?

- Múlt hétvégén felhívott elkeseredve az Adonyban élő Magyar Lacika édesanyja, hogy az utolsó reményt bennem látják és bennem bíznak. Már megkerestek majdnem mindenkit Magyarországon, akiktől segítséget kérhettek volna egy éves gyermeküknek, Lacikának, akit műszív tart életben.

- Akkor Lacika kapja a jótékonysági koncert bevételét?

- Igen. Egy becsületes családról van szó: mindketten becsületesen dolgoztak, három gyermeket nevelnek, csak a gazdasági válság őket is megérintette és a férj elveszítette a munkahelyét, ezután eladósodtak, most válságban a házuk, amit el fognak árverezni . Lacikát már kétszer megműtötték, s most várják a donort. A szülők viszont attól félnek, hogy nem lesz hová hazavinni a gyermeküket, mert ha haza is kerül, egy teljesen steril szobát kell neki kialakítani, hogy ne kaphasson el fertőzéseket és megfelelő körülmények között tudjon élni.

 

- Találkozott már a kisfiúval?

- A gyermekkel még nem, csak a könnyeikkel küszködő szüleivel. Azt mondták nekik, hogy körülbelül fél évig élhet a kisbaba műszívvel, aztán már veszélyesebb a helyzet, mert elfertőződik és nem lesz már min segíteni. Bízunk benne, hogy valamilyen módon meggyógyul majd. Bár nem találkoztam még Lacikával - de tervezem, hogy a koncert után meglátogatom a kórházban -, a szülei hoztak nekem egy fényképet és a kedvenc plüssmaciját. Mondtam, hogy még nem tettem semmit, ezért inkább a templomban, a koncert végén adják oda a kis játékot: nekem ez lesz a legnagyobb ajándékom!

 

- Nem ő volt az első gyermek, akin segített, hiszen nemrég egy leukémiás lány szüleinek ajánlotta fel az összegyűlt adományokat...

- Július 18-án Örkényben gyönyörű és egyben ",,életmentő" koncertet adtunk a zsúfolásig megtelt katolikus templomban. Itt is azt tapasztaltam, hogy a közönség nagyon szereti azt a zenét, amit képviselünk, hiszen állva tapsoltak és jó érzés volt látni, ahogy letörlik arcukról a könnyeiket. Több mint egymillió forintot sikerült összegyűjteni, amit egy 17 éves leukémiás lány szülei kaptak meg. Reménykedem, hogy kilátástalan életükön és kislányuk gyógykezelésén segíteni tudtunk.


lacika

A hegedűművész könnyei is kicsordultak Magyar Lacika történetén


- Rengetegszer segített már a rászorulókon, nem nehéz ennyi emberre odafigyelni?

- Mondtam Lacika szüleinek, hogy próbálok segíteni valahogyan nekik, de valóban nagyon nehéz helyzet, hogy sajnos nem mindenkin tudok: rengeteg levél és e-mail érkezik hozzánk nap, mint nap és sokszor fáj a szívem, könnyek jönnek a szememből... de vannak olyan esetek, amikor már azt mondom: ezt szinte lehetetlen megvalósítani! Éppen ezért egyre közelebb vagyok ahhoz, hogy megvalósítsam a nagy tervem, hogy valamilyen módon létrehozzunk egy nemzetközi segélyszervezetet! Bízom abban, hogy a kormány és a jóérzésű magyar emberek is támogatni fogják, hiszen ezzel sokkal több embernek tudunk majd segíteni.

 

- De eddig is számos jótékonysági koncerttel segített és még hátra van jó néhány...

- Egyedül, az önmagam segítségével mindent megteszek, ami tőlem telik. Pénteken Adonyban érkezünk el a 100 templomi koncertsorozat 46. állomásához. Majd folytatjuk szombaton Szarvason, az evangélikus templomban, ahol a nagycsaládosoknak gyűjtenek, vasárnap pedig Balatonbogláron, a katolikus templomban lesz jótékonysági koncertünk.

 

- Már majdnem a segélykoncertek felénél jár. Lehet esetleg tudni, hogy eddig mennyi adományt sikerült összegyűjteni?

- Örülök, hogy a 100 templomi koncertsorozat missziót tudjuk folytatni, hiszen nagyon nagy igény van rá. Már több koncertet is rendeztünk, köztük az árvízkárosultakért is: így összesen közel százmillió forint adományt osztottunk ki. Amikor elindítottam ezt a koncertsorozatot, nem is gondoltam, hanem később - ahogy jártam az országot - tapasztaltam, hogy nagyon nagy szegénységben él rengeteg becsületes magyar ember.

 

- Július 30-a tehát Magyar Lacikáé...

- Kérem a magyar, jó érzésű embereket, hogy jöjjenek el zenét hallgatni és közben jótékonykodni: egy kisgyermek életét kell megmenteni, de ígérjük, hogy fantasztikus élményben lesz részük! Bárki kerülhet hasonló helyzetbe, mint a Magyar család. Adni csodálatos. Látni a boldogságot egy másik ember arcán annyit jelent, tudjuk, hogy jól cselekedtünk. Ezért teremtett minket Isten erre a földre. Ez az igazi valóság, adni, segíteni azokon, akik rászorulnak. Mindenkit arra bíztatnék, próbálja ki, milyen csodálatos érzés kezet nyújtani embertársának. Hiszen soha nem tudhatjuk, mikor szorulunk mi magunk segítségre, s akkor Isten küldeni fog olyan embereket, akik bennünket támogatnak majd a nehéz időkben. Nagyon sok embert várunk, a belépő ingyenes, de adományokat természetesen szívesen fogadunk és a teljes bevételt Magyar Lacika gyógykezelésére fogjuk átadni. Én magam CD-ket, DVD-ket is fogok dedikálni, árulni, amiknek szintén teljes bevételét felajánlom a kisgyermeknek.

 

-TKL-

100 Templomi Koncert