Hírek - 100 Templomi koncert

Kunhegyesen 165 ezer forint adomány gyűlt össze

Kunhegyesen 165 ezer forint adomány gyűlt össze
Nagysikerű jótékonysági koncertet adott a kunhegyesi templomban a világhírű hegedűművész, Mága Zoltán. A november 20-i koncert bevétele a református iskola alapítványát gazdagítja.

Az Orando et Laborando Alapítvány az iskolába járó nehéz helyzetű gyerekek sorsán hivatott segíteni. Az esten összegyült adomány több mint 65.000 forint amelyet a városunkat félig otthonának tekintő művész még 100.000 forinttal gazdagított. Köszönjük az adományokat és ne feledjük "a jókedvű adakozót szereti az Isten".


A Szent István Bazilikában, augusztus 18-án volt a nyitókoncert, és most a Kunhegyesi Református Templomban, az Apáczai Kiadó támogatásával, a Kunhegyesi Református Általános Iskola szervezésében- volt a 10. fellépés a 100 templomi koncert című sorozatból. Mága Zoltán és az Angyalok varázsolták el a november 20-i koncert közönségét, akik teljesen megtöltötték a templomot. A művészeket a lelkipásztor köszöntötte, majd kezdetét vette a jótékonysági koncert, amely a hátrányos helyzetű, de tehetséges gyerekeket kívánja támogatni. A mindig elegáns hegedűvirtuóz hangszerével keltette életre az ismert dallamokat, s mellette hófehér estélyi fellépő ruhában, szinte a levegőben lebegve kísérték őt az Angyalok. Vivaldi Négy évszak című művéből a Tél, Brahms V. magyar tánca mellett felcsendült a Monti csárdás, az Ave Maria, és számtalan más, ismerős dallam, hol latinos ritmusban, hol a klasszikus muzsika ütemét követve, hol a dzsesszes improvizáció kimeríthetetlen tárházát tárva az ámuló közönség elé. Mága Zoltán arra is figyelt, hogy a számok között megossza a közönségével legbelsőbb gondolatait is. Beszélt az integrációról, amit koncertsorozatának fő vonala. Bizodalmát fejezte ki abban, hogy a hasonló rendezvények segítik közelebb hozni a szegényebb, nincstelenebb rétegeket a tehetősebbekhez. Felidézte a tiszabői gyermekkort, a nélkülöző családot, s örömmel üdvözölte a koncertre ellátogató földijeit, rokonságot, a rengeteg diákot és idősebb embereket, s megtiszteltetésnek vette, hogy Tiszabő polgármestere, alpolgármestere is eljött meghallgatni őt. A művészek szeretettel szórták tehetségüket, önfeledten zenéltek, s ez a felszabadult hangulat átszállt a közönségre is. Különösen nagy tetszést aratott, amikor a nézők között, szinte a fülükbe húzták az örökzöld dallamokat. Több ráadás számot kértek, s kaptak a koncert végéhez közeledve, majd a mindig tomboló sikert hozó, a művész által tízezernél is többször eljátszott darab a Pacsirta zárta a fellépést.

Végezetül a lelkipásztor - a közönség tapsa kíséretében - ajándékokat nyújtott át, s köszönte meg a magas színvonalú műsort. Biztos, hogy virtuozitása, egyszerűsége, őszintesége sok hívet szerzett művészetének, s annak a gondolatiságnak, amit Mága Zoltán és művésztársai képviselnek.