Hírek - 100 Templomi koncert

Lélekemelő muzsika - Mága Zoltán koncert Újkígyóson

Lélekemelő muzsika - Mága Zoltán koncert Újkígyóson
A 100 templomi koncert 14. állomása Újkígyóson került megredezésre. Szebellédi Zoltánt, Újkígyós polgármesterét kérdeztük.

- Milyen céllal lépett fel Önöknél Mága Zoltán?

- Mága Zoltán művész úr a Kígyósi Ádvent programunksorozatunk keretében lépett fel nálunk 2009 december 5-én. Ezt az ünnepkörbe beleágyazott rendezvényt az újkígyósi művészeti oktatás megsegítésére szerveztük.

Mága Zoltán hegedűművész

5-600 embernek hegedűlt Újkígyóson Mága Zoltán

- Hogyan sikerült a koncert?
- Nagyszámú közönség vett részt ezen a rendezvényen, tele volt a római katolikus templom, ami azt jelenti, hogy 5-600 ember hallgatta a koncertet. Mága Zoltán ezen az eseményen három felajánlást is tett, túl azon, hogy megtisztelt minket ezen a rendezvényen. Először egy 100 ezer forintos alapítványi támogatással ajándékozott meg minket, valamint a helyben megvásárolt CD-k árának egy részével is hozzájárult a rendezvény sikerességéhez, illetve az Budapesti Újévi Koncertjére 100 ingyen jegyet ajánlott fel az Újkígyóson élők számára.

Mága Zoltán hegedűművész

Mága Zoltán hegedűművész és az Angyalok a templomban

- Mennyi adomány gyűlt össze?
- Külön-külön nem számoltuk össze. Advent minden szombatján voltak koncertjeink, és összességében 300 ezer forint adomány gyűlt össze, de Mága Zoltánhoz hasonlóan más felajánlások is érkeztek, így a rendezvény költségeit leszámítva 1,1 millió forintot tudtunk erre a célra fordítani. Ebből az iskola már vásárolt is, többek között elektromos zongorát, furulyákat, citerákat, valamint fellépőruhákat. Illetve azoknál a gyerekeknél, akiknél nehézséget okoz a tandíj kifizetése, ott ösztöndíjjal támogatják a diákokat.

Mága Zoltán hegedűművész

Mága Zoltán hegedűművész a rajongóknak dedikál

- Önnek személy szerint hogy tetszett a koncert?
- Azt kaptam, amit vártam. Lélekemelő, a mindennapok taposómalmából kiemelő muzsikát. Jó volt egy kicsit kikapcsolódni.MCOnet-Kovács Tünde

Fotó:Nátor János