Hírek - Mága Zoltán

Mága Zoltán a gyermeknapon nem feledkezett meg egyetlen kisgyermekről sem!

Mága Zoltán a gyermeknapon nem feledkezett meg egyetlen kisgyermekről sem!
Zsédának ez volt élete legmeghatóbb koncertje, Pándy Piroska pedig a könnyeivel küszködött, meg sem tudott szólalni az emberek szeretetétől...


Mága Zoltán a gyermeknapon nem feledkezett meg egyetlen kisgyermekről sem

Mága Zoltán nemcsak családjára gondolt gyermeknapon, hanem azokra a rászoruló, hátrányos helyzetben élő csöppségekre vagy iskolásokra is, akiknek cipőre, vagy ruhára sincs pénzük. A hegedűművész kisfia is népszerűsíti hazánk kultúráját, apukája pedig jótékonysági sorozatával viszi el a muzsikát az emberekhez.

A nemzetközi gyereknap alkalmából a Baptista Szeretetszolgálat háromnapos „Európai Uniós Gyermeknapot" szervezett a hétvégén a fővárosban. A rendezvénysorozat első napján a Fővárosi Nagycirkuszban lépett fel Mága Zoltán, közel 3000 hátrányos helyzetű magyar gyermek és az EU-s tagállamokból érkező gyermekcsoportok előtt.


Az esemény házigazdája Tarlós István főpolgármester, fővédnöke pedig Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége volt.

 

A rendezvénysorozat záróünnepségét a Millenáris Parkban rendezték meg, ahol az Európai Unió tagállamainak művész gyermekei saját kultúrájukat mutatták be. Hazánkat Mága Zoltán kisfia, az öt éves Olika és hegedűs társai képviselték, akiket állva tapsoltak meg a produkció végén.

 

Nagyon örültem, hogy a kisfiamat kérték fel erre a feladatra, azt hiszem, hogy én jobban izgultam, mint ő! Nagy sikert arattak" - mondta Mága Zoltán, aki az eseményen részt vett gyermekek közül egyet sem hagyott ki, s mindenkit megajándékozott CD-jével, az Erdélyből érkezett hátrányos helyzetű gyerekeknek pedig sportcipőt adományozott a hegedűművész.

 

„Nagyon örültem, hogy a kisfiamat kérték fel erre a feladatra, azt hiszem, hogy én jobban izgultam, mint ő! Nagy sikert arattak

„Sajnos nem tudtam a teljes napot a gyermekeimmel tölteni, hiszen a 100 Templomi koncertsorozat 72. állomásához értünk: Nyírbátorban, a gyönyörű szép Református Nagytemplomban muzsikáltunk, amit tulajdonképpen mi szenteltünk fel, ugyanis épp most újították fel. Közel kétezer ember látogatott el a koncertre, nem is fértek be a templomba, így több százan az ajtón kívül kihangosítón keresztül hallgatták a zenét. Felemelő érzés volt ilyen embereknek játszani" - mesélte Mága Zoltán, aki eredetileg hatvan perces koncertet tervezett, végül három órás műsort adott sztárvendégeivel.

 

A nemzetközi gyereknap alkalmából a Baptista Szeretetszolgálat háromnapos „Európai Uniós Gyermeknapot

„A közönség soraiban azt láttam, hogy könnyeznek, sírnak, mosolyognak az emberek, boldogan élvezték a muzsikát. Már a bevonulásunkkor állva tapsoltak, majd szinte majdnem minden szám után ez történt, én pedig többször elérzékenyültem.


A legkisebb gyermek két éves, a legidősebb bácsi pedig 92 éves volt és az Egyesült Arab Emirátusokból is érkeztek vendégek. A programunk, hogy hidakat építsünk vallás és vallás között sikerült, és örültem, hogy ember és ember között is tudtunk hidat építeni" - mondta a hegedűművész, aki nem egyedül muzsikált, hiszen Zsédenyi Adrienn, énekesnő és Pándy Piroska, operaénekesnő is a fellépő művészek között volt.

 

Zsédának, elmondása szerint ez volt élete legmeghatóbb koncertje, Pándy Piroska pedig a könnyeivel küszködött, meg sem tudott szólalni az emberek szeretetétől. Mivel gyermeknap volt, megígértem, hogy a hátrányos helyzetű családoknak iskolakezdés előtt ruhákat viszek, ezzel is szeretném támogatni azt, hogy minden gyerek járjon iskolába és tanuljon, s ne legyen akadálya annak, hogy beüljenek az iskolapadba" - tette hozzá Mága Zoltán, aki milliós nagyságrendű adományt ajánlott fel a gyerekeknek.

 

„Zsédának, elmondása szerint ez volt élete legmeghatóbb koncertje, Pándy Piroska pedig a könnyeivel küszködött, meg sem tudott szólalni az emberek szeretetétől.

A hegedűművész eddig több mint 100 millió forinttal segített már a rászorulókon 100 templomi koncertsorozatával, s reméli, hogy augusztusban a Szent István Bazilika előtti téren több mint tízezer emberrel együtt ünnepelhet a 100. jubileumi koncert alkalmával.

 

 

-gg-