Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán a határon túli magyarokon is segít

Mága Zoltán a határon túli magyarokon is segít
A világhírű hegedűvirtuóz, Mága Zoltán rendületlenül szervezi jótékonysági fellépéseit. Ezúttal Erdélybe látogat el, hogy a kint élő magyarok szívébe is becsempéssze zenéjével a szeretetet.
-    A 100 Templomi Koncert sorozat május 1-én Erdélyben folytatódik. Pontosan hol fog koncertet adni az Angyalokkal?

Kegytemplom

-    Összesen 5 állomása lesz a koncertsorozatnak. Május 1-én Korondon, másnap Sepsiszentgyörgyön lépünk fel, a harmadik állomás Kézdivásárhely, a negyedik Székelyudvarhelyen a Belvárosi Református templom lesz, május 5-én pedig Csikszeredán a Csíksomlyói Kegytemplomban fogunk zenélni. Az előrejelzések szerint hatalmas érdeklődés övezi a koncertünket, több ezres nézőszámra lehet majd számítani mind az öt településen.

-    Ezek is jótékonysági koncertek lesznek?
-    Természetesen. Az előadások bevételét mind jótékonysági célra ajánlottuk fel, és a helyi szervezők döntik majd el, milyen karitatív célra használják fel az összeget.  De ide sem érkezünk üres kézzel! 160 millió forint értékű gyógyszercsomagot  fogunk szétosztani a Kárpát-medencében élő magyaroknak, főleg kórházaknak. A 100 Templomi Koncert sorozat keretén belül egyébként magyarországi településeknek is fogunk több milliós gyógyszer adományt, valamint több kamionnyi ruhát ajándékozni. Az elmúlt hetekben már két kamionnal szét is osztottunk a legszegényebb településeken.

Mága Zoltán


-    Az erdélyi koncertek a Kárpát-medencében Élő Magyarokért Kiemelten Közhasznú Alapítvány támogatásával és szervezésében valósulnak meg. Volt már kapcsolata korábban is az alapítvánnyal?
-    Az alapítvány elnöke, Földes István az Ordines Internationales Pro Concordatia Populorum (Nemzetközi Egyesülés a Nemzetek Kölcsönös Egyetértéséért) Lovagrend főprefektusa lovagtársam, akivel évek óta együtt dolgozunk. Nagyon tiszteletreméltó ember és roppantul örülök, hogy együtt tudtuk megszervezni a határon túli jótékonysági koncerteket. Véleményem szerint egyébként Erdély is Magyarország. Az ott élőemberek is hozzánk tartoznak.  Egy határ választ el bennünket, de úgy gondolom, hogy érzelmileg ez semmit sem jelent. Aki magyarnak érzi magát, az az igazi magyar!

Mága Zoltán


-    Korábban is játszott már Erdélyben. Milyen emlékei vannak róla?
-    Nagyon szeretek Erdélybe menni, hiszen fantasztikus zeneszerető emberek élnek ott és mindig emlékezetessé válnak ezek a koncertek. Az erdélyi magyar emberek tiszta szívvel fogadnak minket, ami nagyon fontos. Ha a közönség soraiba nézek, nagyon sok esetben könnyes szemekkel találkozom. Korábban Nagyváradon például Richard Clayderman.-nal adtam nagysikerű koncertet, de több ezer ember előtt zenéltem Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredán is. Nagyon vártam már, hogy mikor mehetek vissza Erdélybe újra játszani az ott élő magyaroknak. Bízom benne, hogy most is ugyanolyan szeretettel fogadnak majd, mint korábban.


MCOnet-Kovács Tünde