Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán a Jászberényi Főtemplomban ajándékozta meg az embereket ismét a zene csodájával!

Mága Zoltán a Jászberényi Főtemplomban ajándékozta meg az embereket ismét a zene csodájával!
Mága Zoltán hegedű virtuóz nemcsak saját hazájában, de a világon is a zene prófétájává vált!

Mága Zoltán a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Főtemplom adott koncertet.

A templom - Isten háza... Isten házában zenét hallgatni és zenélni a legfelemelőbb érzések egyike. A lélek megtisztul a mindennapok porától, felemelkedik, szárnyal a zenével. Feledésbe merül a bánat, az egyedüllét, szegénység, feledésbe merülnek a gondok, eltűnik a világból a rossz. S valami csodálatos nyugalom és boldogság hatja át az emberi szíveket. Ezt történt pár napja a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Főtemplomban. Nemcsak a templom telt meg boldogságra és békére áhítozó emberekkel, hanem a közeli park is, ahol a padokon ülve hallgatták Mága Zoltán csodálatos játékát. Az Összefogás Jászberényért Egyesület meghívására a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat 51. állomása volt most a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Főtemplom.

- „Mága Zoltánnak nemcsak saját hazájában, de a világon is sikerült a zene prófétájává válni! Különlegesen virtuóz hegedűjátékával, egyedülálló alázatával és határtalan jótékonyságával állít példát az emberek elé..." - fogalmazott Baráth László az Összefogás vezetője a zsúfolásig megtelt templomban. A hegedűművész koncertsorozata összes bevételét a templomok felújítására, valamint kórházak, nehéz sorsúak, idősek, nagycsaládosok, tehetséges és beteg gyermekek, rászorulók támogatására fordítja. 2009-ben indult a különleges misszió, azóta több ezren hallgathatták a királyok hegedűsének utánozhatatlan játékát, melyet most a jászberényi közönség is vastapssal jutalmazhatott.

- „Nincs nagyobb elismerés egy művész számára, mint amikor közönsége felállva

Mága Zoltán megajándékozta zenéjével legújabb CD-je segítségével az Egyesület legidősebb (85 éves) és legfiatalabb (15 hónapos) tagját, valamint Medvegy János apátplébánost. Viszonzásul az Összefogás nevében Baráth László a Lehel kürt valósághű másolatát nyújtotta át a művésznek.

tapsolja..." - mondott köszönetet a hegedűvirtuóz a már percek óta őt állva ünneplő jászberényi közönségnek. - „Egy templom egyedi atmoszférája erőt és hitet, békességet ad az embereknek, megnyitja a szívüket, lelküket! Ezért templomokban rendezzük ezt a koncertsorozatot, s büszkék vagyunk arra, hogy sikeres a missziónk!" - vallotta Mága Zoltán.

Hófehér ruhás „angyalaival" - Olgával és Eszterrel - az oldalán a maga szokásos szerénységével játszott a közönségnek, kezében hol kacagott, hol zokogott a hegedű, a vonó egybeforrt karjával, ujjai táncot jártak a húrokon. Az egész teste egybeolvadt a hegedűvel, úgy hajlott, úgy szárnyalt, ahogyan a zene...Egybe forrt egész lénye a hegedűvel! Ajándékot hozott közönségének, a megtisztulás, a megnyugvás és szabadság ajándékát, amit igazán a zene tud megadni a léleknek. S az emberek meghatottan hallgatták, elnémult minden és mindenki, még a Jó Isten is mosolygott az égben...

Mága Zoltán alázata és törődése az emberekkel nem ért véget a koncerttel. Megajándékozta zenéjével legújabb CD-je segítségével az Egyesület legidősebb (85 éves) és legfiatalabb (15 hónapos) tagját, valamint Medvegy János apátplébánost. Viszonzásul az Összefogás nevében Baráth László a Lehel kürt valósághű másolatát nyújtotta át a művésznek, „angyalainak" mennyei játékát pedig egy-egy virágcsokorral köszönte meg az egyesület és a közönség nevében.


Mága Zoltán nagysikerű fellépésének köszönhetően - melyet a templomban közel ezren, a parkból és a promenádról pedig több mint kétszázan hallgattak végig - a jászberényi katolikus főtemplom felújítására 400 ezer forint gyűlt össze. Az adományt az Összefogás Jászberényért egyesület a koncert másnapján adta át Medvegy János apátplébánosnak. Így segített egy csodás koncert sok-sok emberen!

 

dr.Safárik Gabriella


Mága Zoltán a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Főtemplom adott koncertet.

Mága Zoltán a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Főtemplom adott

koncertet.

 

További csodálatos képek a galériában - itt!