Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán az árvízkárosultaknak oszt adományokat

Mága Zoltán az árvízkárosultaknak oszt adományokat
Mága Zoltán hegedűművész a Magyar Ökomenikus Szeretetszolgálat igazgatójával, Lehel Lászlóval együtt ötmillió forint értékben gyermek és felnőtt ruhaneműket, ágyneműket és törülközőket visz adományként az árvíz miatt kitelepített boldvai és sátoraljaújhelyi embereknek.
Ahogy a híradásokból már mindenki ismerheti, az elmúlt napok súlyos esőzései miatt az egész országban, de különösképpen Borsod megyében súlyos ár-, és belvízveszély

 Árvízi védekezés Borsodban

alakult ki.  Sokan fedél nélkül maradtak, s ingságaikat is kénytelenek voltak a víz alatt hagyni. A szülők a gyermekeket nem tudják átöltöztetni, ezért azonnali segítségként a legszükségesebb dolgokkal próbálják ellátni őket - mondta a hegedűművész csütörtökön az MTI-nek.

Hozzá tartozik, hogy a 100 templomi koncert című

Vészhelyzetet hirdettek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

nagyszabású jótékonysági koncertsorozata pénteken Békéscsabán folytatódik, ahol a befolyt adományokból a nagycsaládosok mellett az árvízkárosultakat is próbálják segíteni.

Előreláthatóan pedig két héten belül a Deák téri evangélikus templomban nagyszabású jótékonysági koncertet szervez az árvízkárosultak megsegítésére az ország legismertebb zenészeinek fellépésével.A későbbiekben erről természetesen értesítjük olvasóinkat!

-kt-