Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán és vendégei elvarázsolták a vásárhelyi közönséget

Mága Zoltán és vendégei elvarázsolták a vásárhelyi közönséget
Több mint kétórás koncerttel segítette a rászoruló vásárhelyi gyermekeket vasárnap esti koncertjén Mága Zoltán hegedűművész. A „Hétvégén is legyen kenyér az asztalon” akciót szervező Mészáros Antal, a Csomiép Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a több mint egymilliós bevételt is a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésére fordítják.

A hétszáz jegy elővételben gazdára talált, így pótszékes teltházzal kezdődhetett meg a Szent István Templomban az előadás, amelynek elején Mészáros Antal köszöntötte a részvevőket. Mága Zoltán novemberben adott koncertet ugyanitt, és akkor elhatározta, hogy vissza fog térni a városba, amelynek zeneszerető közönsége továbbra is segíteni kívánja a nehéz sorsú gyermekeket.

 

 

Az előadó, a szeretet hegedűse országos sorozatában, a "Száz templom - százkoncert" szlogennel sorra kerülő sorozatában eddig közel kétszázmillió forinttal segített a rászoruló gyermekek mellett egészségügyi és oktatási intézményeknek is. Mészáros Antal elmondta: az akcióban első sorban a vásárhelyi cégek vesznek részt, akiknek felajánlása nyomán minden hétvégén a szülők élelmiszercsomagot vehetnek át, amelyben a helyben megtermelt és előállított egészséges élelmiszerek találhatók, ezzel segítik a gyerekek táplálkozását, akik a hét közbeni az iskolai étkeztetésen kívül sem kell hiányt szenvedniük.

 

 

 

Az akció kezdeményezője elmondta, hogy a másfél éve futó programból több cég a gazdasági helyzet romlása miatt kilépett, emiatt is időben érkezett a hegedűművész, illetve egy, önmagát megnevezni nem kívánó vásárhelyi vállalkozó felajánlása a koncert megrendezésére, amelynek teljes bevételét a vásárhelyi gyerekek és családjaik kapják.

Mészáros Antal szólt arról is, hogy a kezdetben 132 fővel indult programban pár hónap után már 168-an szerepeltek, és nemrég több iskola is jelezte, hogy további gyermekeket javasolnak a programba bevonni, azonban bővítésre nincs lehetőség, az eddig szakemberek által meghatározott színvonalú ellátás szintjéből nem kívánnak engedni a szervezők.

 

 

- Nagy örömmel érkeztem ismét Vásárhelyre, ahol ebben a csodálatos templomban muzsikámmal segíthetem a gyermekeket is - mondta el Mága Zoltán hegedűművész, aki vasárnap esti műsorában a klasszikus remekművek mellett egyházi zenékből is válogatott. Az előadó, aki az ismert műveket modern zenei kísérettel adta elő, most vendégként felkérte Zsédenyi Adriennt, azaz Zsédát, és az Operaház művészét, Pándy Piroskát. A művész és az őt „muzsikáló angyalként” kísérő hegedűs lányok elvarázsolták a templomban összegyűlt hétszáz főnyi közönséget, a publikum állva tapsolva fogadta a koncert záró számát, az „A csitári hegyek alatt” című népdalt, amelyet Mága Zoltán kíséret nélkül, hegedűjével a templomi padsorok között sétálva adott elő.

 

A koncerten részt vett a Tiszta Szívvel Egyesület alapítványi elnöke, dr. Lázárné Megyeri Zita is, aki elmondta: a vásárhelyiek szívesen segítenek, ha tudják, hogy a segítségre szánt összegek valóban a rászorulókhoz érkeznek meg.

 

Forrás: Promenad.hu