Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán hegedűművész jótékonysági koncertje a balkányi templomban

Mága Zoltán hegedűművész jótékonysági koncertje a balkányi templomban
Idén a balkányi római katolikus templom adott otthont a Steel Building Kft. emlékünnepségnek, ahol a megemlékezésen túl Mága Zoltán hegedűművész adott jótékonysági koncertet.
Szomorú, tragikus esemény évfordulóján jönnek össze immár harmadik éve a Steel Building Kft. dolgozói: öt dolgozójuk 2007. március 9-én egy tragikus közlekedési baleset áldozata lett.
Az idén a római katolikus templom adott otthont az emlékünnepségnek, ahol a megemlékezésen túl Mága Zoltán hegedűművész adott koncertet. Kovács Gábor, a Steel Building Kft. ügyvezető igazgatójának köszöntője után Mága Zoltán hegedűművész és angyalai léptek az emlékünnepség résztvevői elé és adtak gyönyörű szép hangversenyt.
Mága Zoltán egy szolnoki ötgyerekes szegény család gyermekeként kemény munkával jutott el odáig, hogy ma nem csak Magyarországon, hanem a világ számos országában elismert, sikert sikerre halmozó muzsikus legyen. Nem felejtette el, honnan jött. Száz templomban ad jótékonysági hangversenyt, és segített a tragikus balesetben elhunyt balkányi emberek családjainak is.
Túl azon, hogy az ajándékhangversenyért nem kért pénzt, még százezer forintot is beletett az adományokat gyűjtő ládába. A hangverseny résztvevői a baleset áldozatainak tiszteletére meggyújtott gyertyák előtt egyperces néma felállással adóztak a volt munkatársak emlékének. A hangverseny résztvevői vastapssal köszönték meg a világhírű előadóművésznek és angyalainak a feledhetetlen élményt nyújtó játékot.

Forrás: http://balkany.hu/