Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán hegedűművész Nyíregyházán adott adventi koncertet

Mága Zoltán hegedűművész Nyíregyházán adott adventi koncertet
December 13-án a 100 templomi koncert hangversenysorozat 18. állomásaként a nyíregyházi Evangélikus templomban lépett fel Mága Zoltán hegedűművész és az Angyalok.
Este hat órakor szinte zsúfolásig megtelt az Evandélikus templom, az első sorokban Nyíregyháza prominens személyiségeivel, többek között Csabai Lászlóné polgármester asszonnyal és Vinnai Győző Fidesz frakcióvezetővel.  Először az Angyalok vonultak be, majd maga a művész, Mága Zoltán is színpadra lépett.
Az első zenemű után köszöntötte is a publikumot, és a Karácsony, az adakozás szellemét idézte fel így az ünnepek közeledtével. Megemlítette a 100 Templomi koncert sorozat történetét is, majd a nemrégiben megjelent új lemezéről, A királyok hegedűséről adott elő a lányokkal egy dalt..
Ez után Vivaldi:Négy évszakából a Tél következett, majd az ünnepekre való tekintettel a Csendes éjt is eljátszották. Majd Sárközi Ferenc, Mága Zoltán egykori tanára egy zongoraszólóval örvendeztette meg a közönséget, majd a hegedűművésszel 3 duettet is előadtak.
Majd ismét megjelentek az Angyalok, és együtt eljátszották a Schindler listája című film egyik betétdalát. Ez után Mozart G-moll szimfóniája és Brahms 5. magyar tánca következett sajátos feldolgozásban. Majd egy virtuóz tangót, majd a Hazám, hazám című zeneszámot hallhattuk Mága Zoltántól.

A hegedűvirtuóz bejelentette a közönségnek, hogy 2010.január elsején ismét megrendezi a Budapesti Újévi Koncertjét, a bécsi mintájára. Érdekes kulisszatitkok mellett a fellépő sztárvendégeket is elárulta. Ha már a sztároknál tartunk, ezen a héten lesz látható Mága Zoltán az RTL Klub Vacsoracsata című műsorában. Azt javasolta a jelen lévőknek, nézzék meg, ígéri, jót  fognak mulatni rajta!
De megtudtattuk azt is, hogy nemrégiben indult a III.Lovas Világkupán, ahol a sztárok fogathajtó versenyét meg is nyerte. Az utolsó blokkban egy ismert Operett került repertoárra, majd a Pacsirta című zeneművet adták elő, melynek végén a közönség állva, mosolyogva tapsolta meg a zenészeket. Mága Zoltán a koncerten felajánlott 100 ingyen jegyet az Újévi Koncertjére a nyíregyházi hátrányos helyzetben lévők számára, majd új CD-jét is dedikálta annak, aki szerette volna.
-kt-
nyiron.hu