Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán hévízi fellépése alkalmával a szentmisét Kozma Imre atya celebrálta

Mága Zoltán hévízi fellépése alkalmával a szentmisét Kozma Imre atya celebrálta
A 100 Templomi koncert sorozat 35. állomásán, Hévízen a Szentlélek Római Katolikus Templomban csendült fel Mága Zoltán hegedűjének utánozhatatlan hanga.

Mága

Mága Zoltánnak Hévízen is állva tapsolt a lelkes közönség

- Május 6-án, Erdélyből megérkezve Hévízen adtak koncertet. Mit kell tudni erről az alkalomról?
- A gyönyörű szép, új építésű katolikus templom nem volt ismeretlen számomra, hiszen rendszeresen járunk családommal pihenni Hévízre. Ilyen alkalmakkor, ha időm engedi, bemegyek és imádkozom. Nagyon örültem, hogy a 100 templomi koncert sorozat 35. állomására itt kerülhetett sor. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a szentmisét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, Kozma Imre atya celebrálta. Felidéződött bennem a koncertsorozat ünnepi megnyitója a Szent István Bazilikában, melynek az atya volt a fővédnöke. Egy gyönyörű korondi vázát ajándékoztam neki a szeretet és tisztelet jegyében, melyet erdélyi körutunkról hoztam a számára, valamint felköszöntöttük 70. születésnapja alkalmából.

Kozma Imre atyának Mága Zoltán

Kozma Imre atyának Mága Zoltán egy gyönyörű korondi vázát ajándékozott a szeretet és tisztelet jegyében az erdélyi körútról

- A koncert maga hogy sikerült?
- Különleges koncert volt a hévízi, hiszen egyúttal az Édesanyákat is ünnepeltük. Nagyon fontosnak tartom, hogy megbecsüljük, tiszteljük és szeressük szüleinket. A legfontosabb dolog a világon a szeretet, ahogy Kozma Imre atya is mondta beszédében. Anyák napja egy nagyon meghitt, szeretetteljes ünnep, amikor köszönetet mondunk Édesanyánknak a sok törődésért és odaadásért melyet életünk során kaptunk tőle. Ugyan Anyák napja egy héttel korábban volt, de vártak ránk egy hetet, így erdélyi körutunkról egyből Hévízre vitt az utunk. Jó érzés volt azt látni, hogy itt is zsúfolásig megtelt a templom, nem maradt szabad ülőhely. A közönség nagy szeretettel várt, és több szám közben állva tapsoltak.

Mága Zoltán hegedűművész és az Angyalok

Mága Zoltán hegedűművész és az Angyalok Hévízen

- Milyen volt a fogadtatásuk?
- Vértes Árpád polgármester úr nagy szeretettel fogadott minket, és egy gyönyörű festménnyel is megajándékozott. Kiss László esperes úrnak nagyon tetszett a muzsikánk, őt A királyok hegedűse CD-mmel és a 2010-es Budapesti Újévi Koncert DVD-mmel ajándékoztam meg. A jótékonysági est CD és DVD bevételéből egyébként a Máltai Szeretetszolgálatot támogattuk.


MCOnet-Kovács Tünde