Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán jótékonysági koncertet adott Kiskunhalason

Mága Zoltán jótékonysági koncertet adott Kiskunhalason
A 100 templomi koncertből álló sorozat 73. állomásaként vasárnap a halasi alsóvárosi katolikus nagytemplomba látogatott Mága Zoltán világhírű hegedűművész, aki az Angyalok kíséretében kápráztatta el a közönséget.

Egyházi és komolyzenei művek mellett népdalokat, slágereket is játszott Mága Zoltán a teltházas koncerten. A művész az előadás előtt elmondta, a gazdasági válság nyomán rengeteg segítségkérő levelet kapott, ezért vágott neki a száz állomásos koncertsorozatnak.

 

 

 

- A cél, hogy segítsünk a hátrányos helyzetben élő embereknek. Olyan is volt már, hogy munkahelyteremtésért szólalt meg a hegedű – mondta Mága Zoltán, akinek oroszlánrésze volt abban, hogy az elmúlt másfél évben több mint 100 millió forint támogatást koncertezett össze.

 

 

 

A koncert repertoárja változatos volt. Több mint két órán keresztül szól a zene.

 

- Elsősorban egyházi zenéket játszottunk, de klasszikus műveket is beleteszünk a repertoárba. Ezen kívül olyan számot is előadunk, amit a közönség vár. A televízióban látják a remekműveket, virtuóz dalokat, és ha vidékre jövök, azokat szeretnék élőben is hallani. Én pedig eljátszom, mert Isten házában vagyunk. Isten háza mindenkié, bárki betérhet, és a szép zenét el kell játszani.

 

A rendezvényen vendégeként közreműködtek helyi művészek, továbbá az egyház és a katolikus iskola kórusa.

 

 

 

A jótékonysági koncertsorozat kiskunhalasi előadására több, mint 650 ezer forint értékben keltek el a jegyek. Az est bevételeit a halasi rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekek nyaraltatására ajánlották fel a szervezők.