Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán karcagi koncertje - a misszió határon túlra is kiterjed

Mága Zoltán karcagi koncertje - a misszió határon túlra is kiterjed
Bár Mága Zoltán hegedűművész nem él a bulvár újságírók és kamerák kereszttüzében, sosem áll meg, mindig történik vele valami érdekes, tesz valami jót embertársaival.
- A Budapesti Újévi Koncert után sem állt meg a munkája, hol láthatta legutóbb a közönség Mága Zoltánt és az Angyalokat?
- A 100 Templomi Koncert sorozat missziója tovább folytatódott, március 26-án Karcagon a Református templomban a 26. állomáshoz érkeztünk. Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó igazgatójának szervezésében kaptunk meghívást Karcagra, ahol a szervezők szerint közel háromezren gyűltek össze meghallgatni minket. Zsúfolásig megtelt a templom, még a helyiek is azt mondták, hogy soha semmilyen rendezvényen nem voltak még ennyien. Maga a fogadtatás is meglepetésként ért.

Mága Zoltán

Zsúfolásig megtelt a templom Mága Zoltán fellépésére

- Ezt hogyan érti?
- Ahogy bevonultunk a református templomba és elhaladtunk a padok között, az emberek állva fogadtak minket. Még nem is játszottam, de olyan megtisztelve éreztem magamat, hogy ezt nem lehet szavakba önteni. Azt tudom mondani, hogy tényleg érdemes magyarnak lenni, és legyünk büszkék a hazánkra, hogy ilyen csodálatos, zeneszerető, kedves emberek vesznek minket körül. A koncert maga is hihetetlenül nagy siker volt, állva tapsolt a közönség, akinek hol mosolyt fakasztottunk az arcára, hol pedig könnyeket csaltunk a szemébe. Voltak az előadáson gyerekek, iskolások, középkorúak, idősek, cigányok és nem cigányok is. Együtt ünnepeltek és nem nézték azt, hogy kinek milyen a származása, bőrszíne, vagy a vallása. Én úgy gondolom, hogy zenével lehet hidat építeni ma Magyarországon a kisebbség és a többség között, valamint az új generáció és a régi között. Jó érzés volt itt zenélni, örök élmény maradt nekem és úgy érzem az ott élőknek is. Meghívott vendégként jelen volt Varga Mihály volt pénzügyminiszter, a Fidesz alelnöke is és nagyon élvezte a zenét, meghatódott a játékunkon. Nem is csoda, hiszen a koncert után beszélgetve elmondta, hogy mind a három gyermeke tanul zenét.

Varga Mihály

A koncertet megtisztelte Varga Mihály volt pénzügyminiszter is (jobb szélen)

- A jótékonysági koncert bevételének mi lesz a sorsa?
- Az adományok teljes összegét a helyi általános iskola javára ajánlottuk fel, de volt egy személyes felajánlásom is, hiszen minden jótékonysági koncerten meg szoktam ezt tenni. Ezúttal azt ajánlottam fel, hogy ősszel elutazom Indiába, ahol a királyi család fog várni bennünket. Ennek a fellépésnek a napidíját szeretném majd a karcagi iskola részére felajánlani.

Mága Zoltán

Mága Zoltán a helyieknek megígérte, még játszani fog Karcagon

- Hogyan alakul az év hátralévő része a 100 Templomi koncert sorozat számára?
- Nagyon sok felkérés érkezik, de továbbra is várjuk őket, pontosabban a pályázatokat. A meghívásokat a magazoltan@magazoltan.hu e-mail címre kérjük elküldeni, ezeket az alapítványunk elbírálja, és ez után tudjuk eldönteni, hogy mikor és hol lépünk fel. Fontos tudni, hogy ez a jótékonysági koncertsorozat nem csak Magyarországra terjed ki, hanem határon túlra is. Fel fogunk lépni többek között Erdélyben, Szlovákiában, Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban, Svájcban és Olaszországban is.

Fotók: szoljon.hu


MCOnet-Kovács Tünde