Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán koncert Bicskén: a többször is állva tapsoló közönség 321.745 forint adományt hozott a giminek

Mága Zoltán koncert Bicskén: a többször is állva tapsoló közönség 321.745 forint adományt hozott a giminek
Zsúfolásig megtelt a bicskei Szentháromság templom április 9-én este. A teli padsorok között székeken ültek, a falaknál sokan állva várták a népszerű Mága Zoltán játékát. A bicskei közönség több alkalommal felállva tapsolva fejezte ki szeretetét.
– Most ugyan nem akarják elzárni a gázcsapot az iskolánknál, de nem árt felkészülni. Anyagi helyzetünk továbbra sem rózsás, idén a fenntartó újra csökkentette a támogatást, hiszen ők is kevesebbet kaptak, mint tavaly.
Ezért gondoltam, hogy személyesen felkeresem a művészt, és megkérem arra, segítsen nekünk. Nem volt nehéz dolgom, Mága Zoltán szinte azonnal igent mondott.

Először tavaly, a felcsúti koncertjén beszéltünk erről, majd idén, Válon is találkoztunk, és ott már az időpont is körvonalazódott – mesélte Glaszhütterné Kiss Annamária igazgatóhelyettes, egyben az est főszervezője. Bár a katolikus templomban volt a koncert, a református hívek körében is népszerűsítették a húsvéti ünnepségeken.

Ennek megfelelően nagy volt az érdeklődés a koncert iránt, akadtak, akik már be sem fértek az épületbe. Mága Zoltán mellett a zeneiskola egykori és jelenlegi növendékei is muzsikáltak. A rendezvény végén a hallgatók a kijáratnál lévő urnákban helyezhették el adományaikat, amelyekkel a költségvetésben tátongó lyukakat igyekszik az iskolavezetés betömködni.

A perselyekben végül valamivel több mint 321 ezer forint gyűlt össze, ami óriási eredmény. Ráadásul a művész is ígéretet tett arra, hogy 100 ezer forint adományt szerez még a gimnáziumnak Indiában. A koncertről Mága Zoltán sem ment haza üres kézzel, egy Kiss Irén által készített kerámiahegedűt ajándékoztak neki.

Forrás: www.helyitema.hu

www.bicske.info