Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán koncertje a Váci Székesegyházban

Mága Zoltán koncertje a Váci Székesegyházban
Október 10-én a váci Székesegyházban Mága Zoltán hegedűművész lép fel a Váci Szimfonikus Zenekar és három énekművész - Dónusz Katalin, Gaál-Wéber Ildikó, Havasi Katalin - közreműködésével.
Évente számtalan gyermek születik valamilyen rendellenességgel. Közülük sokan olyan szívproblémákkal jönnek a világra, amelyek miatt műtét nélkül nem érhetik meg a felnőttkort. A magyar és amerikai Rotary Clubok összefogásával a 90-es években 25 magyar orvos szakmai felkészítése történt meg az Egyesült Államokban, így Magyarország az egyetlen a keleti régióban, ahol képesek elvégezni az életmentő szívműtéteket. A hazai gyermekek kezelését az Országos Egészségbiztosító Pénztár fizeti, ám a határon túli magyar gyerekek esetében a beavatkozás a szülők teherbíró képességén múlik.
A hazai Rotary Clubok „Adj Életet Ajándékba” címen kampányt indítottak minden magyar gyermek megmentéséért, akik ma 300-an vannak, ennyien várják az életmentő segítséget. A kampány tavaszi kezdete óta az első beavatkozás sikeresen lezajlott és a 6 éves Pálfi Boróka életét már nem veszélyezteti semmi. Azóta 20 millió forintot sikerült a magyar rotaristáknak összegyűjteni, ami 10 gyermek szívkorrekciójára nyújt fedezetet, s ehhez már folynak a műtéti előkészületek. A Váci Rotary Club örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, és e célra szánja azt az összeget is, amelyet ezen a jótékonysági koncertjén gyűjthet.