Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán nagycsaládosoknak adott koncertet Szarvason

Mága Zoltán nagycsaládosoknak adott koncertet Szarvason
Mága Zoltán a magyar zenei kultúra elkötelezett hirdetője és egyben képviselője szerte a világon, s a magyar közönség szeretetét még egy öt éves Las Vegas-i szerződésért sem cserélné el! A hegedűművész 100 templomi koncertsorozatának 44. állomásán, Szarvason a nagycsaládosok megsegítésére adott jótékonysági koncertet, ahol óriási örömmel fogadta a közönség.


- Ritka alkalmak egyike volt július 31-e Szarvason, ahol megörvendeztette a helyieket muzsikájával, ugyanis jótékonysági koncertet adott. A közönség sokáig állva tapsolt. Ön hogy érezte magát?


A szarvasi fellépés a 100 templomi koncert sorozat 44. állomása volt. Óriási tapsvihar közepette léptem színpadra az Evangélikus Ótemplomban. Remélem, hogy ez a nap sokáig emlékezetes marad a város zeneértő és zenekedvelő emberei számára. Az Aquarius67 Alapítvány kért fel a szarvasi Nagycsaládos Egyesület javára való jótékonykodásra, az adomány egy része a nagycsaládos gyermekek beiskolázási programját szolgálja, amit a Békés Megyei Önkormányzat képviselő-testülete is támogat. Saját adományként pedig egymillió forint értékben gyermek ruhaneműket ajánlottam fel a hátrányos helyzetben élő nagycsaládosok részére.


közönség

A közönség sokáig állva tapsolt

- A koncerten Szarvas és Kondoros polgármestere is jelen volt, akik az összefogásról és a támogatásról emlékeztek meg néhány mondatban...

Babák Mihály, Szarvas város polgármestere a várost benépesítő tótok civódásairól és Tessedik Sámuel lelkészről beszélt, aki az orgona fenséges zenéjével tanította a veszekedőket összetartani abban a templomban, melyben a jótékonysági koncertet adtuk. Dankó Béla, Kondoros polgármestere pedig azt mondta, hogy egy közösség értékmérője az, miként bánik tagjaival és a segítségre szorulókkal. Mint fogalmazott a szarvasiak jelesre vizsgáztak, mikor Isten házát - mely egyébként sem áll távol az adakozástól és a szeretet közvetítésétől - megtöltötték azok, akik szívügyükként kezelik a hátrányos helyzetűek támogatását. A polgármester Teréz Anya egyik gondolatát is megosztotta a jelenlévőkkel: „Senkit ne engedjetek útjára, hogy jobbá és boldogabbá ne tennétek!" Valamint azt kívánta, hogy az esti zenei élménnyel gazdagodva boldogabban térjen haza mindenki. Remélem, hogy ezt sikerült valóra váltanunk.


100_4640_951_20100810141046_164.JPG

Mága zoltán a teljes bevételt a nagycsaládosoknak ajánlotta fel


- Milyen dalokat hallhatott a közönség?

Az este folyamán felcsendültek többek között Vivaldi, Bach, Beethoven, Strauss, Mozart és Erkel művei, a koncert vendégelőadója pedig Pándy Piroska, operaénekesnő volt.


mága zoltán

Az este folyamán felcsendültek többek között Vivaldi, Bach, Beethoven, Strauss, Mozart és Erkel művei

- A zeneművek közötti összekötőkben elárulta, hogy hamarosan XVI. Benedek pápának fog muzsikálni, valamint arról is beszélt, hogy még 70 évig szeretne Budapesten Újévi koncertet rendezi a bécsiek mintájára...

Igen és egy kicsit viccelődtem is azzal, hogyha most 21 éves vagyok, akkor 2080-ban még csak 91 esztendős leszek, s ez nem akadályoz majd a művészi munkámban, aminek folytatását a most öt esztendős kisfiamra bízom, ő ugyanis három éves kora óta hegedül. Születésekor a kezébe adtam a vonót, hogy majd ő is vigye hírét a magyar zenei kultúrának, legyen nagyobb muzsikus, mint az édesapja, mindig legyen hű hazájához és segítse ő is a hátrányos helyzetben élő embereket.


100 Templomi Koncert