Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán negyedik alkalommal járt Törökszentmiklóson

Mága Zoltán negyedik alkalommal járt Törökszentmiklóson
December 14-én zsúfolásig telt a Katolikus Templom Törökszentmiklóson, ahol Mága Zoltán a Szolnoki Szimfónikus Zenekar kíséretével két órás koncertet adott.
Először 2008-ban a Szentmiklós Napok keretén belül megrendezett elszármazottak találkozóján bűvölte el játékával a résztvevőket, majd december 20-án a Művelődési Központ Pódiumtermének színpadán vívta ki a miklósi közönség elismerését.
Emberileg is belopta magát a szívünkbe, hiszen jótékony adakozását már akkor megtapasztalhattuk. Újévi koncertjére két autóbusz telt meg városunk nyugdíjasaival, akik VIP vendégei voltak a Bp-i Papp László Sportarénában.

Ez év szeptemberében a 30 éves jubileumát ünneplő Kossuth u. 21 számú Napraforgó óvodába látogatott el . Itt ígéretet tett, hogy jótékonysági koncert körútjának – amely 100 templomot ölelt fel – egyik állomása a törökszentmiklósi Katolikus Templom lesz, melynek bevételét az óvodának ajánlotta fel.
December 14-én zsúfolásig telt a Katolikus Templom, ahol a Szolnoki Szimfónikus Zenekar kíséretével két órás koncertet adott.
A hegedűvirtuóz számára mindennél fontosabb az adakozás. E nélkül nem lenne teljes az élete, hiszen neki megadta a sors, hogy átélhesse a gyönyörű érzést adni jobb, mint kapni. Koncertjeire rendszeresen meghív nyugdíjasokat, hátrányos helyzetű gyermekeket. Az elesettekkel való törődést a családi házban tanulta.

Tiszabőn nőtt fel és tehetsége révén 12 évesen a fővárosi Rajkó zenekarhoz került. Vezető prímásként bejárta a világot. Karitatív céllal létrehozta az Aranyhegedű Alapítványt , hiszen tudja milyen jó érzés, ha felkarolják a tehetséget. A templomunkban összegyűlt 145.000 Ft-ot még 100 ezer forinttal toldotta meg Mága Zoltán, melyből a Kossuth úti óvoda gyermekei új játékokat kapnak majd.

Szeretettel invitált mindenkit 2010.január 1-én 19 órakor kezdődő Újévi koncertjére a Bp-i Papp László sportarénába és ismét hagyott VIP jegyeket városunk civil szervezetei, nyugdíjasai számára.

Forrás: http://www.torokszentmiklos.hu

Fotó: http://www.bucsujaras.hu