Hírek - 100 Templomi koncert

Mága Zoltán zenéjével a Békés megyei nagycsaládosokon segít

Mága Zoltán zenéjével a Békés megyei nagycsaládosokon segít
Mága Zoltán hegedűművész a Szeretlek Békés megye programsorozat harmadik állomásának keretén belül május 21-én lép fel Békéscsabán az Evangélikus Nagytemplomban. A koncert, amely a nagycsaládosok és nevelőszülők problémáin kíván enyhíteni, a békés megyei önkormányzattal együttműködve valósul meg.

Mága Zoltán

Mága Zoltán hegedűművész  május 21-én lép fel Békéscsabán az Evangélikus Nagytemplomban

- Mit jelent Ön számára a békéscsabai koncert?
- Nagyon boldog vagyok, hogy Békés megye legnagyobb, legszebb evangélikus templomában, ezen a csodálatos helyen játszhatok május 21–én este. Számomra mindig is meghatározó szerepet töltött be a hit, a vallás. Amikor elindultam a pályán, megfogadtam Istennek, hogy amint lehetőségem lesz rá, visszaadom mindazt a jót, amit tőle kaptam, segíteni fogom a rászorulókat. Ezért is indult el a 100 templomi koncertsorozatom 2009-ben, melynek Békés megyei állomása összekapcsolódik a megyei önkormányzat által indított Szeretlek Békés megye programsorozattal. Örülök, hogy most, egy ilyen fantasztikus környezetben, az Evangélikus Nagytemplomban találkozhatom Békés megye lakosságával.

Mága Zoltán

Mága Zoltán Erdő Péter Bíborossal a Szent István Bazilikában

A templomok atmoszférája erőt, hitet, reményt ad az embereknek. Feltöltődik a lelkünk, melyet a zene csak fokozni tud. Választhattunk volna más helyszínt is, de Isten közelsége, jelenléte megnyitja az emberek szívét. A templom kapuja mindenki számára nyitva áll, bárki beléphet rajta, ugyanúgy, mint erre a koncertre. Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni Domokos László elnök úrnak, hogy elvállalta az este fővédnökségét!

Mága

Mága Zoltán jótékonysági koncertsorozata nagy sikernek örvend

- Természetesen ez a koncert is a jótékonyságról szól. Ezúttal milyen célért fognak össze?
-  Koncertsorozatom Békés megyei állomásának célja egy nagyon nemes kezdeményezés, a legszentebb, legszebb érték, a család, ezen belül is a nagycsaládosok, valamint a nevelőszülők támogatása. Én is nagycsaládban nőttem fel, négy testvérem van, s bár szegények voltunk, a legnagyobb boldogságban éltünk. A család támasz, biztonság. A családban az ember megkapja az induláshoz szükséges érzelmi, lelki hátteret, melyet bármi történjék is, senki nem tud elvenni tőle. Minden gyermeknek jár, joga van egy egészséges, szerető családban felnőni. 

Mága Zoltán és az Angyalok

Mága Zoltán és az Angyalok arra buzdítanak, nyújtson mindenki kezet rászoruló embertársának

- A 100 templomi koncert sorozatot is hasonló  céllal hívta életre, igaz?
- A koncertsorozat célja, hogy segítséget nyújtsunk a rászorulóknak: beteg gyermekeknek, nagycsaládosoknak, időseknek, kórházaknak. Tavaly éppen a hazánkban kialakult gazdasági helyzet miatt indítottam el ezt a kezdeményezést, hiszen úton útfélen szembesülünk az elszegényedéssel, családok mennek tönkre, kerülnek utcára, s ennek legfőbb elszenvedői a gyermekek. Több művésztársam, zenész, énekes kapcsolódott a koncertsorozathoz, ami hatalmas boldogsággal tölt el. Jó látni, hogy ha csak egy kicsit is, de segíthetünk a nehéz helyzetben lévő embereknek. Adni csodálatos. Látni a boldogságot egy másik ember arcán annyit jelent, tudjuk, hogy jól cselekedtünk. Ezért teremtett minket Isten erre a földre. Ez az igazi valóság, adni, segíteni azokon, akik rászorulnak. Mindenkit arra bíztatnék, próbálja ki, milyen csodálatos érzés kezet nyújtani embertársának. Hiszen soha nem tudhatjuk, mikor szorulunk mi magunk segítségre, s akkor Isten küldeni fog olyan embereket, akik bennünket támogatnak majd a nehéz időkben.


MCOnet-Kovács Tünde