Hírek - 100 Templomi koncert

Magyarország egyik legnagyobb jótékonysági koncertje!

Magyarország egyik legnagyobb jótékonysági koncertje!
A 100 templomi koncert záróeseménye, a sorozat 100. állomása
2011. augusztus 21-én 18 órakor Budapesten a SZENT ISTVÁN TÉREN!
A BELÉPÉS INGYENES! Az est fővédnöke: Pintér Sándor belügyminiszter.

Két évvel ezelőtt, 2009. augusztus 18-án, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldásával a Szent István Bazilikában indult útjára Mága Zoltán egyedülálló kezdeményezése, a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat, mely hatalmas és nemes program Magyarországon az összefogás jegyében.

 

A sorozat 99 állomása alatt a hegedűművész közel 100 ezer embernek okozott örömet zenéjével a koncerthelyszíneken, a televízió képernyőjén keresztül pedig több milliónak. Két év alatt 100 település templomában adtak koncertet, és több mint 100 millió forint értékben sikerült adományokat átnyújtani a rászoruló magyar honfitársainknak.

 

 

A világhírű hegedűművész célja kezdeményezésével az volt, hogy ezzel a koncert-sorozattal és a köré felépített programmal segítséget nyújtson nagyon sok hátrányos helyzetű embernek, nagycsaládosoknak, beteg gyermekeknek, kórházaknak, egyházaknak, ifjú tehetségeknek, iskoláknak és szép korúaknak egyaránt. Mága Zoltán elmondása szerint két évvel ezelőtt a gazdasági válság már Magyarországon is erőteljesen érzetette hatását, ezerszámra kapta a segítségkérő leveleket, ezért számos egyéni jótékonysági akciója sikerét látva úgy gondolta, létrehoz egy olyan programot, amelyre büszke lehet az egész ország, és közös összefogással segédkezet nyújthat embereknek.

 

– Segítettünk olyan családokon is, akiknek szerettei életüket áldozták a békéért, a rendért és közbiztonságért. Ott voltunk az árvíz, a vörösiszap pusztításánál, az összefogás erejével segítséget adtunk azoknak, akinek családtagjait elragadta az ipari katasztrófa, akik pillanatok alatt földönfutóvá lettek, elvesztették egy élet munkájával megteremtett javaikat, de volt olyan is, hogy munkahelyteremtésért szólalt meg a hegedűm – tette hozzá Mága Zoltán.

 

 

Azért választotta a templomokat a koncertek helyszínéül, mert úgy gondolja, az összefogás erején alapuló kezdeményezés úgy teljesedhet ki igazán, ha az egy hídépítő szerepet is betölt a pasztoráció mellett.

- Bebizonyítottuk, hogy a helyszínnek köszönhetően lehet lélekhidakat építeni kisebbség és többség között, mert itt az ember, és nem a társadalmi rang, a származás, a bőrszín, a felekezeti hovatartozás, vagy a politikai nézet számít. Itt csak emberek vannak: gyermekek, nők és férfiak. A templomok atmoszférája erőt, hitet, reményt ad az embereknek. Feltöltődik a lelkünk, melyet a zene csak fokozni tud. Választhattunk volna más helyszínt is, de Isten közelsége, jelenléte megnyitja az emberek szívét. A templom kapuja mindenki számára nyitva áll, bárki beléphet rajta.

 

A nyitókoncerten a Bazilika többezres közönsége állva tapsolt, a felemelő pillanatokat átélte még több ezer néző hazánk nagy- és kisvárosaiban, valamint falvak templomaiban. A jótékonysági sorozat állomásai között volt többek között a Szolnoki Belvárosi Katolikus templom, az Egri Bazilika, a Szegedi Dóm, valamint a Debreceni Református Nagytemplom, a Deák téri Evangélikus Templom, a Dohány utcai Zsinagóga, a Pécsi-, a Kalocsai- és a Váci Székesegyház, valamint a Budavári Mátyás-templom. A misszió határon túlra is kiterjedt, több nagysikerű koncertet adtak a Vajdaságban, Erdélyben és a Felvidéken. A koncertsorozat hatására Mága Zoltán meghívást kapott XVI. Benedek Pápához a Vatikánba.

 

Mága Zoltán nemcsak zenéjével, hanem szavaival is üzent hallgatóságának, teljes Magyarországnak, és jelentős lépésekkel elősegítette a társadalmi integrációt. Felhívta a figyelmet, hogy csak a tanulással lehet kitörni a szegénységből, mert a tudás ad reményt és lehetőséget arra, hogy sikeres és tartalmas életet biztosíthassanak az emberek önmaguknak, családjaiknak.

 

 

A koncertsorozat augusztus 21-én vasárnap este zárul, a helyszín Budapesten a Szent István tér lesz. A rendezvény fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter, és jelen lesznek a magyar politika és közélet prominens személyei is. A fellépők között olyan neves művészek lesznek, mint Zsédenyi Adrienn, Tóth Vera, Szakcsi Lakatos Béla, Galambos Lajos, Ádok Zoli, Nyári Edit és Nyári Alíz, Frankó Tünde, Pándy Piroska és Mahó Andrea. De színpadra lépnek Mága Zoltán gyermekei is: Jennifer és Zolika. Közreműködik a Váci Szimfonikus Zenekar, karmester: Farkas Pál. A koncertre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt, a belépés díjtalan lesz!