Hírek - 100 Templomi koncert

Mahó Andrea ismét Mága Zoltán oldalán örvendezteti meg az embereket

Mahó Andrea ismét Mága Zoltán oldalán örvendezteti meg az embereket
Az ismert színésznő, énekesnő, Mahó Andrea is örömmel vállalta el Mága Zoltán felkérését a 100 templomi koncertsorozat záróállomásán való részvételben. A hegedűművészhez fűződő viszonyáról, valamint színházi munkáiról is kérdeztük a művésznőt.

Mahó Andrea : Requiem-Pie Jesu

Mahó Andrea


- Öntől sem áll távol a jótékonyság, több karitatív koncerten is felléptek már együtt Mága Zoltánnal. Emlékszik még, hogy mikor és hogyan ismerkedett meg a hegedűművésszel?

- Természetesen mindenki ismeri Mága Zoltán nevét, így én is régóta tisztában vagyok a munkásságával, de személyes ismeretségünk akkor kezdődött, amikor először meghívott egy koncertjére fellépni. A 100 templomi koncert sorozat egyik állomásán dolgoztam együtt vele, a Bazilikában léptünk fel egy nagyon jó sikerült koncerten.

Nagyon örültem neki, hogy meghívott és azóta többször dolgoztunk már együtt. Érdekes, hogy mindig összesodor bennünket az élet ilyen-olyan rendezvény kapcsán, amikor is egymás előtt-után léphettünk fel. Megtiszteltetés, hogy eszébe jutottam a legutolsó koncert fellépőinek összeállításánál is, és boldogan vállaltam el.

Mahó Andrea


- Mi a véleménye magáról a 100 templomi koncert sorozatról?
- Nagyon nagy dolognak gondolom, egy szép kezdeményezésnek és persze egy színvonalas programnak, ami szintén nem egy utolsó szempont manapság.

- Hogyan készül a 21-i, 100.koncertre? Mit hallhatunk Öntől?
- Lelkiekben már javában készülök erre a nagyszerű fellépésre, és csütörtökön van az első próbánk a zenekarral. Van egy nagyon kedves dalom, amely Andrew Lloyd Webber  Requiemjéből való, a címe pedig Pie Jesu. Úgy érzem, hogy igazán alkalomhoz illő lesz, ezért ezt fogom előadni augusztus 21-én Budapesten a Szent István téren.

- Mivel foglalkozik mostanában, hol láthatjuk még Önt?
- A Madách Színházban továbbra is futnak az előadásaim, többek között az Operaház Fantomja is, de mint minden évben, így most is fogok játszani Győrben, ahol ezúttal az Aranycsapat című darabban leszek látható.


MCOnet-Kovács Tünde