Hírek - Mága Zoltán

Már vidéken is dübörög a Hegedűvarázs

Már vidéken is dübörög a Hegedűvarázs


Már vidéken is dübörög a Hegedűvarázs

Zúgó tapsviharban több száz ember részvételével már vidéki helyszíneken is útjára indult a Hegedűvarázs című száz állomásos koncertsorozat. Az első állomás június 28-án Maglódon volt, ahol a kisváros lakói szűnni nem akaró vastapssal köszöntötték a magyar zenei kultúrát népszerűsítő misszió megálmodóját, Mága Zoltán hegedűművészt már a több mint két órás koncert legelején.

A Maglódi Városnapok keretében „Európa a polgárokért" címmel a Pest megyei kisváros és testvértelepülései részvételével a fiatalok és az idősek integrációs együttműködéséről és az önkéntesek bevonásának fontosságáról tartottak szakmai konferenciát Asztalosné Zupcsán Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkárának részvételével, még a kulturális program előtt.

 

Már vidéken is dübörög a Hegedűvarázs

A zsúfolásig megtelt Mag-Házban előbb Maglód csillagai, a Megasztár és a Csillag születik felfedezettjei léptek színpadra, majd a Szeretet hegedűsének felkonferálását követően kezdődött a Hegedűvarázs című gálaest. A színházterembe pótszékeket próbáltak még bezsúfolni, de a közönség így sem fért el, így sok tucatnyian a művelődi ház udvarán, egy sátor alatt, kivetítőn kísérhették figyelemmel a koncertet. Mága Zoltán és a Budapesti Operettszínház csillagai fergeteges produkcióval szórakoztatták a nagyérdeműt, amely során a szórakoztató műfaj legnépszerűbb dallami is felcsendültek. A világhírű hegedűvirtuóz ,Pablo de Sarasate virtuóz remek műve mellett az Elindultam szép hazámból című népdal általa feldolgozott változatát is előadta a maglódiaknak, megemlítve, hogy tavaly teljesített 100 templomi jótékonysági koncertsorozatát követően, XVI. Benedek pápának is eljátszotta ezt a népdalt a Vatikánban, amikor a szentatya személyes apostoli áldásban részesítette.

 

Mága Zoltán - Hegedűvarázs

Mága Zoltán a budapesti Syma csarnokban június 16-án elindított gálaest-sorozat debütáló állomásán tapasztaltakkal ellentétben önmaga konferálta be a következő produkciókat és mutatta be méltán neves és népszerű művésztársait. A hegedűművész a zeneszámok között a sok száz fős közönséghez szólva az egymás iránti bizalom és tisztelet, az integráció, a munkahelyteremtés és az összefogás fontosságáról is beszélt. Többször megköszönte a különféle szakmai díjait és a közönsége, rajongói által adományozott Prima Primissima Közönségdíját és a napokban kapott Budapesti Díszpolgári címét.

 

A Mag-Ház igazgatója és a város polgármestere egyaránt háláját fejezte ki, amiért a hegedűművész elsőként Maglódon tartotta a Hegedűvarázs című gálaest-sorozatának első vidéki állomását. A hegedűművész a helyi, és a több száz kilométerről is érkezet közönségtől kapott szeretetét azzal próbálta megköszönni, hogy platinalemezes CD-jét ajándékként osztotta szét a legidősebb, a legfiatalabb és a legtávolabbról érkezettek között, és már most jelezte, szeretettel várja a fantasztikus közönséget január elsején Budapestre, az Új évi koncertjére.

 

Mága Zoltán - Hegedűvarázs

A több mint két órás koncertet követően hosszú sorokban kígyózó tömeg várt arra, hogy egy-egy közös fotót készíthessen a Szeretet hegedűsével, vagy dedikáltassa, könyvét, fotóját, CD-jét, de volt olyan is, aki népviseleti szoknyájára kérte a művész szignóját.

 

A világhírű hegedűművész és sztárvendégeinek legközelebbi előadása július elsején vasárnap Győrben lesz a Vízi Színpadon.