Hírek - 100 Templomi koncert

Munkahelyteremtésért hegedült Mága Zoltán a debreceni Nagytemplomban

Munkahelyteremtésért hegedült Mága Zoltán a debreceni Nagytemplomban
Munkahelyteremtésre ajánlja fel a 100 templomi koncert címet viselő jótékonysági hangversenysorozatának következő állomásán összegyűjtött adományokat Mága Zoltán hegedűművész, aki pénteken a Debreceni Református Nagytemplomban, március 20-án pedig a budapesti Dohány utcai Zsinagógában lép fel.
Az előadóművész elmondta az MTI-nek, hogy a pénteki debreceni előadáson összegyűlt felajánlásokat - a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével (Magosz) közösen - munkahelyteremtésre kívánja fordítani.

"Úgy tűnik, ma csak a zenével lehet mosolyt csalni az emberek arcára, de a boldog és örömteli pillanatok után sokan kénytelenek szembesülni a rideg valósággal: nehéz anyagi körülmények, bizonytalan jövő, munkanélküliség... Ezért szeretnénk jótékonysági akcióinkkal kiutat is mutatni ebből a sokak számára kilátástalannak tűnő helyzetből" - fejtette ki.

Mága Zoltán megjegyezte, hogy az összefogás jegyében 2009. augusztus 18-án a Szent István bazilikában útjára indult kezdeményezésének "ökomenikus jellegét" jól példázza az is, hogy - több külföldi templomi koncert mellett - a Debreceni Református Nagytemplomban tartandó előadás után március 20-án a budapesti Dohány utcai Zsinagógában lép fel Kossuth-díjas előadóművész társaival. A rendezvény fővédnöke Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi és Erdő Péter bíboros, prímás, az esztergom-budapesti főegyházmegye érseke lesz. Az ott összegyűjtött felajánlásokkal az Élet Menete Alapítványt kívánják segíteni.

"Ember és ember, vallás és felekezet, különbözőn társadalmi csoportok, szegény és gazdagok között kívánunk hidakat építeni"- fogalmazott a hegedűművész, aki augusztus 20-án, a Szent István téren, a bazilika előtt szeretné megtartani a sorozat 100. jubileumi koncertjét.

 

Forrás: Balogh Attila - MTI