Hírek - Mága Zoltán

Ökumenikus imádsággal folytatódott a Hegedűvarázs Hercegkúton

Ökumenikus imádsággal folytatódott a Hegedűvarázs HercegkútonA Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hercegkút Római Katolikus Templomában ökumenikus imádság és mise után folytatódott Mága Zoltán Hegedűvarázs című gálaest-sorozata. A komolyzenei koncertre a Zempléni Gondolatok című rendezvény keretében került sor.

Hercegkúton a 10. jubileumi Szüretvégi Vigasság című program idén nem az eredeti forgatókönyv szerint zajlott. A rendezvényen egy obersulmi delegáció is részt vett. A német vendégküldöttség élén érkezett Tilmann Schmidt polgármester és Harry Murso nyugalmazott polgármester, Hercegkút díszpolgára, de jelen volt Jochen Dicht hivatalvezető, és a képviselő-testület három frakciójának egy-egy tagja is- Helmut Heuser alpolgármester (független), Thomas Lüdecke (CDU) és Peter Dossow (SPD) képviselő.

Ökumenikus imádsággal folytatódott a Hegedűvarázs Hercegkúton


A művelődési házban a Heimat Néptánc Egyesület előadása után gasztronómiai bemutatóra, majd borkóstolásra került sor, ezt követően a templomban római katolikus szentmisével folytatódott a Zempléni Gondolatok hercegkúti rendezvénye. A szentmisét követően az est fő produkciója, Mága Zoltán koncertje volt.

 

A koncertet ifj. Balázs János zongoraművész nyitotta meg, és félórás játékával elbűvölte a közönséget. Híres magyar zeneszerzők klasszikus műveit adta elő, majd a gyönyörű zongoraszó után Mága Zoltán lépett az oltárhoz.

 

Ökumenikus imádsággal folytatódott a Hegedűvarázs Hercegkúton

 

A közönség teljesen megtöltötte a hercegkúti templomot. Sokan érkeztek a közeli településekről és természetesen a hercegkútiak is szép számban éltek a lehetőséggel, hogy élőben hallhassák a világhírű művész hegedűjátékát. A templomban egybegyűlteket Polyák József esperes úr és Rák József Hercegkút polgármestere köszöntötte.

A koncert óriási sikerét bizonyítja, hogy a több mint 3 órás koncert végén még számos alkalommal tapsolta vissza a lelkes közönség a művészeket, akik újabb virtuóz darabokkal hálálták meg az érdeklődést. A művész úr „ A 100 templomi koncert" című albumát ajándékozta esperes úrnak, polgármester úrnak és a Zempléni Gondolatok főszervezőinek Dr. Kovács János főjegyzőnek és Köteles László polgármesternek. Ajándék CD-t kapott a legfiatalabb és a legidősebb résztevő, továbbá az, aki a legmesszebbről érkezett. A németek képviseletében Harry Murso vette át az ajándékot.

 

Ökumenikus imádsággal folytatódott a Hegedűvarázs Hercegkúton


Az obersulmi vendégeket is elkápráztatta Mága Zoltán előadása és a Művelődési Házban adott kis fogadáson lehetőségük is volt gratulálni neki. Mága Zoltán és művésztársai meghívást kaptak az obersulmi városvezetőktől, így a Hegedűvarázs misszió Németországba is eljuthat.

A késő estébe nyúló komolyzenei program után, amely a Hegedűvarázs 18. állomása volt, a magyar zenei kultúrát népszerűsítő gálaest-sorozat folytatódik, tovább hirdetve a magyar zeneszerzők hírnevét, a magyar zenei kultúra egyetemességét.

 

Ökumenikus imádsággal folytatódott a Hegedűvarázs Hercegkúton