Hírek - 100 Templomi koncert

Többszázezres adomány a beteg váli kislánynak

Többszázezres adomány a beteg váli kislánynak
Mága Zoltán hegedűművész 2010 február  16-án Válon adott nagysikerű koncertet. Az esemény különlegességéről Csókás Zsoltot, a koncert főszervezőjét kérdeztük.

Csókás Zsolt


- A 100 templomi koncert sorozaton belül milyen apropóból járt Válon Mága Zoltán?
- Él a településen egy 12 éves kislány, aki a ráknak egy speciális fajtáját hordozza, az ő és családja megsegítésére indult el az egész szervezés. Kitty már másodszor néz farkasszemet a halállal, 3 éves korában már sikeresen legyőzte a leukémiát. A család minden energiáját, idejét és pénzét felemészti a kislánnyal való foglalatoskodás, ráadásul rajta kívül még 2 gyermekük van.

- Hogy sikerült végül?
- Ahogy a koncerten a beszédemben is fogalmaztam: "A

Vál

koncert megszervezése óriási feladat volt, ám mégis gyerekjáték". Ennek az a magyarázata, hogy másfél hónap alatt sikerült olyan embereket megnyerni a szervezéshez,az ügyért, akik nagyban segítették a munkámat. A Templomban szerint 550-600 fő vett részt ezen a koncerten, és csaknem 600 ezer forint adomány gyűlt össze. Ha azt vesszük alapul, hogy mekkora településről van szó, és összehasonlítjuk a 100 templomi koncert többi állomásával, akkor úgy gondolom, hogy ez kimagasló eredmény.

- A kislány is jelen volt ezen a koncerten?
- Nem volt ott, de nem is szerettük volna közszemlére tenni. A koncert közepén videókapcsolattal szerette volna Kitty megköszönni a segítséget, de az utolsó kemoterápiás kzelés

Mága Zoltán

miatt éppen kórházban volt. Mivel ezt már előre lehetett tudni, ezért elmentem hozzá, és sikerült vele egy rövid kis beszélgetést készíteni, amit videó formájában bejátszottuk a koncerten. Véleményem szerint ez volt az a pillanat, mely megindította az embereket, és ez volt az oka a szép összeg összegyűjtésének. Kiemelném még, hogy a koncerten árverésre került egy márványhegedű, melyre Mága Zoltán azonnal 250000 forint licit összeget ajánlott és amely hegedű a www.100templomikoncert.com és a www.magazoltan.hu weblapokon megtekinthető és lehet még rá licitálni. 


MCOnet-Kovács Tünde