Hírek - 100 Templomi koncert

Zsúfolásig megtelt a Krisztus Király templom Sepsiszentgyörgyön

Zsúfolásig megtelt a Krisztus Király templom Sepsiszentgyörgyön
Mága Zoltán erdélyi koncert körútjának második állomása május 2-án Sepsiszentgyörgyön volt, ahol nem először járt a világhírű hegedűművész.

Mága Zoltán

Legutóbb nem éreztem azt a végtelen szeretetet, amit a mostani fellépéskor éreztem Sepsiszentgyörgyön - Mága Zoltán

-    Május 2-án Sepsiszentgyörgyre látogattak. Milyen élmények kötik ide?
-    Már jártam korábban Sepsiszentgyörgyön, az Ordines Internationales Pro Concordatia Populorum (Nemzetközi Egyesülés a Nemzetek Kölcsönös Egyetértéséért) Lovagrend avatási ceremóniáján. A lovagrend főprefektusa, a Kárpát-medencében Élő Magyarokért Kiemelten Közhasznú Alapítvány elnöke, Földes István kérésére egy színházban is felléptem akkor. Nagyon nagy siker volt, viszont nem éreztem azt a végtelen szeretetet, amit a mostani fellépéskor éreztem.

Mága Zoltán

A lelkész úr elmondása szerint ezerötszázan zsúfolódtak be a templomba

-    Hol játszottak és milyen művek szerepeltek a repertoárban?
-    A Krisztus Király katolikus templomban léptünk fel, ami egy újjáépített, körülbelül 800 fő befogadóképességű, nagyon szép templom. Nemrég Varnus Xaver is játszott itt, és hatalmas sikere volt. A koncertkörút műsorán - így a sepsiszentgyörgyi katolikus templomban is - többek között Bach, Schubert, Beethoven, Vivaldi, Erkel, Puccini, Verdi és Mozart egyházi és klasszikus művei csendültek fel.

Mága

A helyiek szerint még soha nem voltak ennyien a templomban

-    A koncert hogy sikerült?
-    Amikor kivonultunk a kezdésre, minket is meglepett a látvány! A lelkész úr elmondása szerint ezerötszázan zsúfolódtak be a templomba, a karzat is teljesen megtelt, nemhogy ülőhely, állóhely sem maradt. Több százan kint ragadtak a templom előtt, és bármennyire szerettük volna, ők nem élvezhették a játékunkat. A helyiek szerint még soha nem voltak ennyien a templomban. Óriási sikerünk volt, különösen, amikor egy szál szólóhegedűvel eljátszottam a székely himnuszt. Nagyon megható élmény volt. A helyiek egyébként már most elkezdték szervezni a következő koncertemet, nagyon szeretnék, ha visszatérnék Sepsiszentgyörgyre és több ezer embernek okoznék örömet a zenémmel.


MCOnet-Kovács Tünde